Θέατρο

Αγαμέμνων στο LaMaMa από Έλληνες ηθοποιούς

Ο «Αγαμέμνων», πρώτο μέρος της τριλογίας της Ορέστειας, ανεβαίνει από Έλληνες ηθοποιούς , στο θρυλικό La MaMa Τheater της Νέας Υόρκης από 18 έως 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο artplay.gr η ηθοποιός Κατερίνα Αλεξάκη από την Νέα Υόρκη, πρόκειται για μια συμπαραγωγή της ελληνικής ομάδας, Ecleipsis Group Theater New York και του οργανισμού Actors Without Borders-ITONY της Zishan Ugurlu που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Η Zishan Ugurlu είναι μόνιμη συνεργάτιδα του La MaΜa και σημαντική παρουσία της καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής ζωής της Νέας Υόρκης.

Η παράσταση διαπραγματεύεται την έννοια του Δικαίου σε αντιπαράθεση με την χρήση της αυτοδικίας. Τι είναι Ύβρις σήμερα; Πώς απονέμεται δικαιοσύνη μεταξύ των πολιτών όταν ο καθένας προσπαθεί να βρει το δικό του “δίκιο”; Και τελικά σε ποιό βαθμό είναι ο καθένας υπεύθυνος για τις δικές του επιλογές;

Το κάστ αποτελείται στο σύνολό του από έμπειρους Έλληνες ηθοποιούς, μια δυνατή καλλιτεχνική ομάδα καθώς και ακαδημαϊκούς συνεργάτες από το New York University, που θα σχολιάσουν και θα συζητήσουν με το κοινό μετά την παράσταση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού προξενείου της Νέας Υόρκης καθώς και του Ωνασείου Προγράμματος των Ελληνικών Σπουδών του New York University.

 

Ecleipsis Group Theater New York

Το Ecleipsis Group Theater New York δημιουργήθηκε από τρεις Έλληνες θεατρικούς καλλιτέχνες που έχουν αξιόλογη δράση στην Νέα Υόρκη αλλά και στην Ελλάδα: την Ιωάννα Κατσαρού, ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Ακτίς Αελίου, τον Δημήτρη Μποζίνη απόφοιτο του ΚΘΒΕ, τη Θεοδώρα Παπαχριστοφίλου Λούκας που προέρχεται από το χώρο του Εμπρός και τον Αντώνη Αρμέφτη.
Η ομάδα τολμά για δεύτερη φορά να ανεβάσει στο La MaMa αρχαία τραγωδία στην ελληνική γλώσσα μετά την επιτυχημένη παράσταση The π-Roject, βασισμένη πάνω στην τραγωδία Πέρσες του Αισχύλου που είχε σκηνοθετήσει και πάλι η Zishan Ugurlu.

Ταυτότητα

Ορέστεια: Αγαμέμνων του Αισχύλου

Σκηνοθεσία: Zishan Uğurlu

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνικά: Arnulfo Maldonado

Κοστούμια: Oana Botez

Φωτισμοί: Alejandro Fajardo

Μουσική: Κώστας Μπαλταζάνης

Δραματουργία: Δημήτρης Μπονάρος

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Ζουπάνου

Ομάδα παραγωγής: Aντώνης Αρμέφτης, Δημήτρης Μποζίνης, Iωάννα Κατσαρού, Θεοδώρα Παπαχριστοφίλου-Λούκας , Aλεξάνδρα Σκένδρου, Zishan Ugurlu

Αλφαβητικά εμφανίζονται:
Κατερίνα Αλεξάκη, Χρήστος Αλεξανδρίδης, Φώτης Μπατζάς, Iωάννα Κατσαρού, Μανώλης Λαμπράκης, Θεοδώρα Παπαχριστοφίλου-Λούκας, Διόδωρος Παγουδής, Έλενα Παλούμπης, Χριστίνα Σιαπκάρα, Φοίτος Στρατής, Μάρθα Τομπουλίδου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια:
http://www.egtny.com

https://www.facebook.com/events/524041897773913/

Μ. Ζ