Θέατρο

Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη

Στα 30 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Κατράκη είναι αφιερωμένες οι θεατρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου στο «Σύγχρονο Θέατρο» (Ευμολπιδών 45, Γκάζι).

Οι θεατρικές εκδηλώσεις, γίνονται στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ και – όπως αναφέρουν οι διοργανωτές- είναι αφιερωμένες στο μεγάλο κομμουνιστή καλλιτέχνη Μάνο Κατράκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανοίγει τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 με την «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ, και ακολουθούν οι «5 ½ ιστορίες για την κρίση» από την ομάδα «ΑντίχειραΣ».

Την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα ανοίγουν οι Εναερίτες με την παράσταση «Ο Γάτος που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» του Luis Sepulveda και ακολουθεί η παράσταση «Ζωή μου ο Matthew» από την ομάδα «KQOINO– A!».

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται η παράσταση «Σαν Άυλο Πετούμενο». Πρόκειται για δραματοποιημένη ποίηση της Γ. Φωτιάδου Μπαλαφούτη, που παρουσιάζεται από την ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της ΦΛΣ ΕΚΠΑ «δρΥός ΤόΠοι». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με την επανάληψη της παράστασης «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.