Θέατρο

Αφιέρωμα στο Θέατρο του καταπιεσμένου από το δίκτυο TΟgether

Το διεθνές δίκτυο TΟgether και η παράστασή Hotel Europa σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Barbara Santos για πρώτη φορά στην Αθήνα για δύο μοναδικές παραστάσεις θεάτρου, φόρουμ με ελεύθερη είσοδο, εργαστήρια και συζητήσεις!

Ο Δήμος Χαλανδρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φωνές Ελευθερίας», το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, οργανώνουν εβδομάδα-αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου με καλεσμένο το διεθνές δίκτυο TΟgether και την παράστασή τους Hotel Europa, από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου.

Η παράσταση Hotel Europa, μετά από μεγάλη περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Ρεματιάς (16/6/15) και στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (17/6/2015). Παράλληλα, οι συντελεστές της ομάδας θα προσφέρουν ένα Eργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου (19-20/6/2015) στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου.

Οργανώνεται επίσης και Στρογγυλό τραπέζι-ανοιχτή συζήτηση υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (18/6/2015 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης) με θέμα «Πόλη, ενεργή πολιτειότητα και Θέατρο του Καταπιεσμένου».

Στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ θα παρουσιάσει την τελευταία της παράσταση θεάτρου φόρουμ με τίτλο «Πλην όμως…» (20/6/2015) με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου.

Τέλος Ανοικτή συζήτηση για το Θέατρο του Καταπιεσμένου με τίτλο Προκλήσεις και Εφαρμογές οργανώνεται στις 21/6/2015 στο Ναύπλιο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με ελεύθερη είσοδο.

Στο δίκτυο TOgether συμμετέχουν πανεπιστημιακά τμήματα, εθνικά θέατρα, φεστιβάλ, θεατρικοί οργανισμοί και διακεκριμένοι εμψυχωτές του κοινωνικού θεάτρου από 7 χώρες, τη Γερμανία (Kuringa), την Ιταλία (Πανεπιστήμιο της Bologna και Krila TDO), την Πορτογαλία (GTO LX), την Κροατία (Istrian National Theatre – City Theatre Pula & Pula-Forum Festival), την Ισπανία/Καταλονία (Pallapupas), τη Γαλλία (Pas a Passo) και τη Σκωτία (Active Inquiry). Καλλιτεχνική διευθύντρια και συντονίστρια του προγράμματος είναι η διεθνούς φήμης βραζιλιάνα εμψυχώτρια και ηθοποιός Barbara Santos, που δραστηριοποιείται στη Γερμανία (Kuringa) και στη Βραζιλία (GTO Rio).

B+κrbara-Santos-1b

Στο επίκεντρο της αναζήτησης της διεθνούς ομάδας εμψυχωτών βρίσκεται η εξερεύνηση των ιδεολογιών και των αιτιών που βρίσκονται πίσω από την κοινωνικο-οικονομική κρίση και η αναζήτηση προτάσεων για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη. Σε συνάφεια με το παραπάνω αποτελεί βούληση της ομάδας να συνεισφέρουν με την πολυετή διεθνή εμπειρία τους στην προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να ανακάμψει με την προοπτική μιας δημοκρατικής, ενεργούς και συμμετοχικής πολιτειότητας με εργαλείο το θέατρο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

16/6/2015, 9μμ, Θέατρο Ρεματιάς: Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ Hotel Europa, είσοδος ελεύθερη

17/6/2015, 9μμ, Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ Hotel Europa, είσοδος ελεύθερη

18/6/2015, 7μμ, Ιδ. Μ. Κακογιάννης: Στρογγυλό τραπέζι-ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πόλη, ενεργή πολιτειότητα και Θέατρο του Καταπιεσμένου», είσοδος ελεύθερη

19 & 20/6/2015, Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου: Eργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου (θέσεις περιορισμένες)

20/6/2015, 9μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου: Παράσταση θεάτρου φόρουμ «Πλην όμως…» είσοδος ελεύθερη

21/6/2015, 3μμ Ναύπλιο, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: ΘτΚ-Προκλήσεις και Εφαρμογές Ανοιχτή συζήτηση για το Θέατρο του Καταπιεσμένου, είσοδος ελεύθερη