Θέατρο Μουσική

«11+1 Νύχτες = 12η Νύχτα Σαιξπηρική Μουσική Κωμωδία»

Το γνωστό έργο του Σαίξπηρ γέννησε την επιθυμία στο θέατρο Δίπυλον και στη σκηνοθέτιδα Ράια Μουζενίδου να το δουλέψουν ως μουσική κωμωδία. Ο ίδιος ο Σαίξπηρ

έχει βάλει τόσο στίχο σ’ αυτό το έργο σα να έστελνε μια πρόσκληση προς οποιονδήποτε θαρραλέο να τολμήσει να το συνοδεύσει με μουσική! Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η παράσταση “11+1 Νύχτες =12η Νύχτα Σαιξπηρική Μουσική κωμωδία“.

12068789_845743555545105_3385465591854247860_o (8)

Το έργο καταπιάνεται με την αγάπη, τον ναρκισσισμό, τον έρωτα του ανέφικτου, τη ματαιοδοξία , το ανδρικό πρότυπο, το γυναικείο, τη γενναιότητα, την εξυπνάδα, την πονηριά και, και, και… όπως κάνει συνήθως ο Σαίξπηρ που δεν μπορεί να μας γράψει μιαν απλή φάρσα, ξεδιπλώνει το χαρισματικό συγγραφικό του ταλέντο δημιουργώντας την ιστορία της Βιόλας, που ναυάγησε στην Ιλλυρία και χάνει τον δίδυμο αδερφό της. Νομίζοντας ότι πνίγηκε, ντύνεται με τα ρούχα του για να βρει δουλειά, ως άνδρας, στο παλάτι του Δούκα Ορσίνο τον οποίο ερωτεύεται αλλά εκείνος είναι ήδη ερωτευμένος με την κόμισσα Ολίβια, η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου, άλλωστε πενθεί τον αδελφό της, μέχρι που γνωρίζει την Βιόλα μεταμφιεσμένη σε άνδρα και την ερωτεύεται.

Ο δίδυμος αδερφός της Βιόλας όμως, δεν πνίγηκε και εμφανίζεται αναπάντεχα. Η Ολίβια που τον περνάει για την μεταμφιεσμένη Βιόλα, τον παντρεύεται κι όλα ταχτοποιούνται. Η Βιόλα αποκαλύπτει πως είναι κορίτσι και παντρεύεται τον Ορσίνο… έτσι τα πάντα τέλεια στη χώρα της Ιλλυρίας… όχι ο Σαίξπηρ είναι ακατάλληλος για απλές φάρσες… κάτι τον βασανίζει βρε παιδί μου… Και εκεί τα βρήκαμε! Είμαστε κι εμείς ακατάλληλοι για κανονικές παραστάσεις, γι’ αυτό: μια ορχήστρα παίζει Σαίξπηρ! Όχι μια οποιαδήποτε ορχήστρα βεβαίως, αφού όλα τα μέλη της είναι μουσικοί – ηθοποιοί που χορεύουν και τραγουδάνε. Αν νομίζετε ότι είναι ένα έργο πρόζας διανθισμένο με πολλά τραγούδια θα βγείτε γελασμένοι διότι σ’ αυτή την παράσταση ρυθμιστής είναι η ορχήστρα!

12068800_845743615545099_7433365780560901382_o (2)

Την μουσική υπογράφει ο ταλαντούχος συνθέτης -πιανίστας και μαέστρος Χρίστος Θεοδώρου

Την Πρωταγωνίστρια Ορχήστρα αποτελούν :

XAPA AΣHMINA
NIKH ΓPANA
NIKOΣ ΠAPAΣKEYOΠOYΛOΣ
ΣΠYPOΣ ΠETOYΣHΣ
ΓIΩPΓOΣ ΣTEΦANIΔHΣ
NIKOΛAIA TPIANTAΦYΛΛOY
Απόδοση: Ράια Μουζενίδου

Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Χορογραφίες: Μαίρη Φώφη Ανέστου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κάκκαλου

Παραγωγή: Θέατρο Δίπυλον Εντός των Τεχνών

Πληροφορίες
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Παρασκευή & Σάββατο 21:00
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 15 €,, Φοιτητικό,Mαθητικό,Ανέργων: 10€
(απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας.)
Από τον Νοέμβριο στον Πολυχώρο Τεχνών Δίπυλον
Καλογήρου Σαμουήλ 2 & Διπύλου,Κεραμεικός