Μουσική

«Ζωολογία» και «Ηδύποτο» σερβίρονται στο Μπαγκλαντές

Με δυο ξεχωριστές βραδιές, την Δευτέρα και την Τρίτη 28 και 29 Μαρτίου, συνεχίζεται στο Μπαγκλαντές της οδού Χαλκοκονδύλη στην  Πλατεία Βάθη, ο Λυρικός Μάρτιος από την Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή.


Μια συναυλία εκλεκτών συμπράξεων , με φόντο μουσικές και λογοτεχνικές συνθέσεις αφιερωμένες… στα ζώα με τίτλο «Ζωολογία», παρουσιάζεται την Δευτέρα με δύο από τις σημαντικότερες δημιουργούς παιδικής λογοτεχνίας , την Άλκη Ζέη και την Σοφία Ζαραμπούκα να συναντώνται  επιλέγοντας δικά τους κείμενα αλλά και αγαπημένα λογοτεχνικά κομμάτια με θέμα το ζωικό βασίλειο. Ο πρωταγωνιστής της ΕΛΣ τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος με την νέα σοπράνο Πένυ Δεληγιάννη τραγουδούν σπάνιες άριες για γάτες και ιπποπόταμους, κροκόδειλους, φώκιες, σκυλιά και τίγρεις.

Συντελεστές
Πιάνο : Μιχάλης Παπαπέτρου
Τραγούδι: Πένυ Δεληγιάννη (soprano), Βαγγέλης Χατζησίμος (τενόρος)
Επιλέγουν και διαβάζουν η Άλκη Ζέη και η Σοφία Ζαραμπούκα

Την Τρίτη η οπερέτα και το μουσικό θέατρο γίνονται η ταχεία που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι, ή αλλιώς δυο ξεχωριστούς δημιουργούς , τον Ivor Novello με τον Michel Legrand σε μια παράσταση με τίτλο «Ηδύποτο». Βασιλιάς της αγγλικής οπερέτας στην περίοδο του μεσοπολέμου ο πρώτος (από αυτόν , εξάλλου, πήραν τα ονόματά τους τα διάσημα Novello Μusical Αwards), σοφιστικέ συνθέτης που ανανέωσε το γαλλικό μιούζικαλ ο δεύτερος, συναντώνται για πρώτη φορά σε κομψές συνηχήσεις . Η νεαρή εικαστικός Ειρήνη Βλαβιανού μεταμορφώνει το υπόγειο του Μπαγκλαντές σε ατμοσφαιρικό μεσοπολεμικό κουπέ. Στο ίδιο πνεύμα, δυο συγγραφείς που δεν χρειάζονται συστάσεις , ο Δημήτρης Καλοκύρης και ο Αχιλλέας Κυριακίδης, συνδιαλέγονται μαζί τους με κοσμοπολίτικο φλέγμα.

Συντελεστές
Πιάνο: Νίκος Βασιλείου
Τραγούδι : Μιράντα Μακρυνιώτη (soprano), Πέτρος Μαγουλάς (basso)
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου :Ειρήνη Βλαβιανού
Επιλέγουν και διαβάζουν ο Δημήτρης Καλοκύρης και ο Αχιλλέας Κυριακίδης.

Μπαγκλαντές, Χαλκοκονδύλη 35, ,ώρα 21:00
Είσοδος με προαιρετική συνεισφορά
Πληροφορίες -κρατήσεις: 6972898151, 6977162919
Φωτογραφία : Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου