Μουσική

Βραδιά γνωριμίας με τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens

Tsabropoulos

Βραδιά γνωριμία με το κοινό διοργανώνει η νεοσυσταθείσα Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

Πρόκειται για την Ορχήστρα που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου, μετά από ένα δημόσιο ανοιχτό κάλεσμά του, στα μέσα Μαΐου 2014.

Κύριος καλλιτεχνικός προσανατολισμός της Ορχήστρας είναι το κλασικό συμφωνικό ρεπερτόριο.

Η πρώτη γνωριμία της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens με το κοινό θα γίνει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το οποίο παραχωρεί, κατά την πρώτη καλλιτεχνική περίοδο, τον χώρο του Θεάτρου του Ιδρύματος ως Concert House της MSO of Athens.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις λεπτομέρειες ίδρυσης της MSO of Athens από τον Μουσικό Διευθυντή της Ορχήστρας Βασίλη Τσαμπρόπουλο και να απολαύσουν ένα μουσικό Πρόγραμμα, με σολιστικά έργα από τους Κορυφαίους μουσικούς που συνθέτουν το σώμα της νεοσύστατης Metropolitan Symphony Orchestra of Athens. Θα ακουστούν επίσης μηνύματα για την Ορχήστρα που έστειλαν σημαντικοί Φίλοι της από το εξωτερικό, όπως ο κορυφαίος μαέστρος Zubin Mehta και ο επί 34 χρόνια concertmaster της New York Philharmonic Orchestra, Glenn Dicterow.

Την ίδια βραδιά, η MSO of Athens θα τιμήσει τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα αρχιμουσικό, Γιώργο Χατζηνίκο, με την ανακήρυξή του ως Conductor Laureate. Ο Γιώργος Χατζηνίκος, πέραν των άλλων, ειδικά στην Ελλάδα προσέφερε ένα τεράστιας σημασίας έργο φέρνοντας στην επιφάνεια και αναδεικνύοντας τη μουσική του Νίκου Σκαλκώτα. Θα είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται στην πατρίδα του επίσημος τίτλος τιμής στον σπουδαίο αυτό Έλληνα Μουσικό, ο οποίος διανύει φέτος τα 91 χρόνια του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος(Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00