Μουσική

Τριήμερο Jazz στο Φουγάρο με Γιώργο Τρανταλίδη

Τζαζ τάσεις από μουσικούς με διεθνή καριέρα και καταξίωση, που συμμετέχουν στα πλέον αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του είδους, φιλοξενεί το Fougaro Jazz Festival #2, στο οποίο μετέχουν 9 μουσικά σχήματα και 39 μουσικοί.

Με ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που περιλαμβάνει από τα παραδοσιακά στοιχεία της Jazz μέχρι τις πιο σύγχρονες μορφές της, το Fougaro Jazz Festival #2 μεγαλώνει και από την Παρασκευή 26 μέχρι και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου γεμίζει το Ναύπλιο με Jazz μουσική.

Παραμένει ωστόσο φιλικό στο κοινό με δωρεάν είσοδο και επιμένει στο ίδιο ύφος, χωρίς να παραλείψει να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του περιλαμβάνοντας περισσότερες επιλογές όπως progressive, ethnic, swing, world, fusion και όχι μόνο.

Σεμινάριο από τον Γιώργο Τρανταλίδη

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, 12.00 – 13.00, ο κορυφαίος Έλληνας ντράμερ και συνθέτης της τζαζ Γιώργος Τρανταλίδης, θα μιλήσει για το συναρπαστικό ταξίδι του Ρυθμού από την Αφρική στα gospel και τα blues μέχρι το rock και την σύγχρονη τζαζ.

Σε ένα σεμινάριο με θέμα «Ο ρυθμός, το πλέον καθοριστικό στοιχείο της μουσικής», θα μιλήσει για την προσωπική του εμπειρία, συνοδεύοντάς την με παρουσίαση υλικού που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται  για την μουσική.

Την ίδια μέρα, το μουσικό πρόγραμμα αποκορυφώνεται με την TRILOGIA, μια μουσική συνάντηση τριών μεγάλων ονομάτων της ελληνικής Jazz σκηνής (Kontrafouris / Samaras / Trantalidis).

 

Το πρόγραμμα του Fougaro Jazz Festival #2
Παρασκευή 26/9
Butterfly Effect
Ιωάννα Τσαγκάρη & Black Cotton Doll Quartet

Johnny Vavouras & The Cadillacs

Σάββατο 27/9
Maria – Christina & Αggeliki Toubanaki
Royal Hartigan & Nana Simopoulos Group
TRILOGIA (Kontrafouris / Samaras / Trantalidis)

Κυριακή 28/9
Alekos Vretos Quintet
Yorgos Fakanas Group
Penny & The Swingin Cats

Καθημερινά από τις 8μμ jazz/rock sets από τον dj Vangelis K.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Fougaro Jazz Festival #2 έχει ο Χάρης Καββαδίας.