Μουσική

Μόνικα live στο Ιντεάλ

Με live προβολή των καλύτερων στιγμών από τη συναυλία της το περασμένο καλοκαίρι στο Ηρώδειο, παρέα με φίλους, συνεργάτες και εκατοντάδες θαυμαστές θα γιορτάσει η Μόνικα την κυκλοφορία του νέου δίσκου της.

Η προβολή, με ελευθερη είσοδο, θα γίνει σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας στις 4 το απόγευμα και μία ώρα μετά θα ακολουθήσει το πάρτι για την κυκλοφορία του “Secret in the Dark” από την Archangel Music, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η Μόνικα να παίξει και μουσική, λίγες μέρες πριν φύγει και πάλι για μακριά, όπως έγραψε: « Ίσως.. λέω ίσως..να παίξω και μουσική στο πλευρό του κολλητού μου Δημήτρη Λιλή! Άντε ελάτε γιατί Τετάρτη ξαναφεύγω για τόπους μακρινούς… Φιλάκιααααα!!, μ»

Το “Secret in the Dark” πατάει σε σωματικούς ρυθμούς περασμένων δεκαετιών, δοσμένους σε μια σύγχρονη, παγκόσμια, εκδοχή και με ένα μάλλον πρωτοποριακό αλλά τελείως κλασικό τρόπο στις ολοένα εναλλασσόμενες επιταγές της σύγχρονης pop μουσικής.

Ηχογραφημένο ζωντανά και αναλογικά στο στούντιο, χωρίς τις προσταγές της σύγχρονης τεχνολογίας, αφήνει τη μουσική, τους μουσικούς και την Μόνικα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους σε διαφορετικά μοτίβα και συναισθήματα.

Από τη χαρμολύπη του “Babyboy”, στην pop μαεστρία του “Shake your Ηands” και του εκρηκτικούoμότιτλου τραγουδιού, ως το “Lonely World” και το “We Came Into This World” – που η Μόνικα έγραψε για την γνωριμία με τον παραγωγό της Homer Steinweiss – είναι ένα άλμπουμ που ανοίγει καινούργια μονοπάτια για την Μόνικα.

Το αφηγηματικό “Give Us Wings“, που έδωσε και τον τίτλο της συναυλίας στο Ηρώδειο, και το “Take Me With You”, που ηχογραφήθηκε στο στούντιό της στην Αθήνα, είναι τα μόνα που θυμίζουν ίσως τη λυρική της πλευρά όπως την μάθαμε μέσα από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ της “Avatar” και “Exit“, ενώ τα “One More” και “Stripping” της δίνουν το άλλοθι να επισκεφτεί την αγαπημένη της μουσική δεκαετία, τα 80s.