Μουσική

Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» και στον Κήπο του Μεγάρου

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει τον Κήπο του στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει σε απευθείας αναμετάδοση, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, το «Κοντσέρτο της Ευρώπης»

με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τον Σερ Σάιμον Ρατλ με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο (είσοδος ελεύθερη).

Καθώς τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν ήδη από την πρώτη ημέρα της προπώλησης, η διοίκηση του Μεγάρου έλαβε την απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας στον Κήπο. Ο Πρόεδρος του Μεγάρου Γιάννης Μάνος δήλωσε: «Δίνουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το κορυφαίο κοντσέρτο όσο περισσότεροι συμπολίτες μας είναι δυνατόν, στον μοναδικό μουσικό Κήπο της Αθήνας, διότι η μουσική ενώνει τους λαούς της Ευρώπης. Άλλωστε, τις ημέρες αυτές, συμπληρώνονται 5 χρόνια από το “άνοιγμα” του Κήπου στους Αθηναίους, με τη μετάδοση συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης υπό τον Ρικκάρντο Μούτι».

kipos_Muti_c_akriviadis (99)

Ο Πρόεδρος του Μεγάρου ευχαριστεί τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, τον αρχιμουσικό Σερ Σάιμον Ρατλ και τον Λεωνίδα Καβάκο, οι οποίοι επέτρεψαν την αναμετάδοση στον Κήπο, καθώς και τον Έλληνα του εξωτερικού που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, χωρίς την ευγενική χορηγία του οποίου θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της συναυλίας.

Φωτογραφίες: Μεγαρο Μουσικης Αθηνών / c akriviadis

info

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Παρασκευή 1η Μαΐου, 12:00

Είσοδος ελεύθερη