Μουσική

Ταξίδι μύησης από την Κατερίνα Κωνσταντούρου

Ένα πρόγραμμα «εσωτερικό» και μυστηριώδες, με νυχτερινές μουσικές, μονολόγους κι ένα ταξίδι μύησης στην αρχή του νέου χρόνου, παρουσιάζει την Τρίτη 5 Ιανουαρίου στο Θέατρο Πόρτα και τις Τρίτες Παράλληλες η πιανίστα

Κατερίνα Κωνσταντούρου που ζει και εργάζεται στην Ολλανδία.

Η βραδιά περιλαμβάνει δύο ιδιαίτερα εκφραστικά κομμάτια του Γιάννη Ιωαννίδη, Κέλαδος και Τοκκάτα. Η δημιουργία ατμόσφαιρας και η εκλέπτυνση αποτελούν εγγενή στοιχεία στο ύφος του. Η λέξη «κέλαδος» σήμαινε στα αρχαία ελληνικά τον ισχυρό ήχο, τον κρότο.
Η Πένθιμη Γόνδολα του Λιστ γεννήθηκε από το σκοτεινό προαίσθημα του επικείμενου θανάτου του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ένα κομμάτι που γεφυρώνει το Ρομαντισμό με τον 20ό αιώνα, πολύ λιτό και οδυνηρά ουσιώδες.
Με το κύκνειο άσμα του Night Thoughts, ο Κόπλαντ αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα της αμερικανικής μουσικής Τσαρλς Άιβς μ’ ένα έργο στοχαστικό, καταστάλαγμα του βίου του.
Στα λιγοστά έργα που έγραψε στα 25 χρόνια της ζωής του μακριά απ’ τη Ρωσία, ο Ραχμάνινοφ αφομοιώνει την εμπειρία της Αμερικής με απρόβλεπτους τρόπους: μια σειρά από παραλλαγές πάνω στην αναγεννησιακή «Folía» που φλερτάρουν με την τζαζ και την οικονομία έκφρασης των τελευταίων του χρόνων.
Ο Σέλσι, τέλος, με τη σουΐτα υπ’ αρ. 10 «Ka», αναζητεί το απόσταγμα και την πεμπτουσία. Μέσα από ένα τελετουργικό ταξίδι σε 7 στάδια – και όχι μέρη, αφού το ταξίδι δεν σταματά. Μια μουσική που δεν σημαίνει – απλώς ε ί ν α ι.
Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, Θεάτρο Πόρτα, Λ.Μεσογείων 59,  9.15μ.μ, Τιμή εισιτηρίου 10 Ευρώ. 8 ευρώ-ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)

Τηλέφωνο 2107711333.

Κρατήσεις Viva.gr