Μουσική

Tamuz Nissim Trio και Θάνος Δασκαλόπουλος στο Μουσικό Βαγόνι

Το Tamuz Nissim Trio, που αποτελείται από την πολυτάλαντη τραγουδίστρια Τamuz Nissim και τους έμπειρους jazzmen Γιώργο Νάζο στην κιθάρα και Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο, παρουσιάζει jazz standards με παιχνιδιάρικη διάθεση,

δίνοντας έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και την επικοινωνία. Στην εμφάνισή τους στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express στο Τρένο στο Ρουφ, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου θα τους συνοδεύσει o Θάνος Δασκαλόπουλος, δημιουργώντας ρυθμό με το σώμα του και τις εκρηκτικές κλακέτες του.

Η τραγουδίστρια, συνθέτης και πιανίστα Tamuz Nissim από το Τελ Αβίβ, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη περάσει τα τελευταία έξι χρόνια περιοδεύοντας ανά την Ευρώπη, συμπράττοντας με ταλαντούχους μουσικούς σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, δημιουργώντας τα δικά της μουσικά πρότζεκτ και τραγουδώντας με διάφορα μουσικά σχήματα.

Το δισκογραφικό ντεμπούτο της το 2013 την έφερε στο προσκήνιο, με παρουσία σε ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και πολλά φεστιβάλ. Τα κοινό την αγάπησε αμέσως, ενώ ο Τύπος την περιέγραψε ως «πολύ χαρισματική καλλιτέχνιδα», «μία φωνή που αγκαλιάζει την ψυχή σου» και «απόδειξη ότι η τζαζ είναι ένα ζωντανό είδος τέχνης που ακόμη γεννά αστέρια».

Όπως λέει η ίδια «πιστεύω ότι η μουσική και η ζωή είναι ένα. Όλες οι εμπειρίες της ζωής και τα συναισθήματα μπορούν να μεταφραστούν μουσικά, αν αφήσουμε τη μελωδία να εισχωρήσει στη ζωή μας. Γι αυτό κι εγώ πάντα προσπαθώ να δώσω τη δυνατότητα στο κοινό μου να βιώσει τη μουσική σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο.»

TO TRENO STO ROUF_Tamuz Nissim_25.2.2015

Χορευτής και δάσκαλος, ο Θάνος Δασκαλόπουλος είναι εξέχουσα φιγούρα της ελληνικής σκηνής του Tap Dance (κλακέτες), ενώ περιοδεύει και διδάσκει ανά τον κόσμο. Εμπνεόμενος και συνεργαζόμενος με την Heather Cornell και τον Max Pollak, επικεντρώνει τη δουλειά του στην μουσική που δημιουργείται μέσω του σώματος, των ήχων και της κρουστής κίνησης, αναμειγνύοντας και επεκτείνοντας διάφορα μουσικά στυλ, τζαζ και φανκ, άφρο και λάτιν, με τις προσωπικές του ανατολίτικες και βαλκανικές ρίζες.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σταθερά με τους “Funkollectiv” ως τραγουδιστής και χορευτής, είναι μέλος ελληνικών και έθνικ συγκροτημάτων και έχει συμπράξει μεταξύ άλλων με τις Νίνα Λοτσάρη και Κατερίνα Πολέμη.

Παράλληλα διευθύνει το τζαζ τρίο “Acoustic Movement”, όπου ερμηνεύει δικές του συνθέσεις και μελωδίες τζαζ , αναμορφώνοντάς τις με τις κλακέτες και την κίνηση του σώματός. Πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία, έχει ιδρύσει μαζί με τον κρουστό Simone Mongelli το «σωματικό ανσάμπλ» Kantu Korpu, χρησιμοποιώντας την ελληνική παράδοση ως όχημα για τη δημιουργία ενορχηστρώσεων, συνθέσεων και χορογραφιών με μοναδικό μέσο το ανθρώπινο σώμα.

Ο κιθαρίστας Γιώργος Νάζος, παλιός γνώριμος της Tamuz Nissim ήδη από την διαμονή της στην Ολλανδία, συνεργάζεται σταθερά μαζί της ως μέλος του γκρουπ της τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο Περικλής Τριβόλης, με αρχικές σπουδές μουσικής, θεωρίας, αρμονίας και ηλεκτρικού μπάσου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, συνεχίζει στο Berklee College of Music της Βοστώνης όπου παρακολουθεί μαθήματα τζαζ σύνθεσης και κοντραμπάσου.

info

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, 21:30

Γενική είσοδος 10€

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»

Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως