Μουσική

«Τα τραγούδια με πιάνουν από το χέρι και με οδηγούν »

Ένα αναπάντεχο μουσικό ταξίδι σε τρεις μόνο συναυλίες με τίτλο «Μυστικό τοπίο», σχεδιάζει την Τετάρτη 25, την Πέμπτη 26 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Το Μυστικό τοπίο κρύβει την ημέρα και τη νύχτα, έχει πάθος και έκφραση. Επέλεξα αυτόν τον τίτλο γιατί η μουσική έχει φως, ανοίγει μοναδικά περάσματα για να εκφραστεί, μονοπάτια γεμάτα ασπρόμαυρες νότες που χρωματίζουν σιγά σιγά την ψυχή», εξηγεί η ερμηνεύτρια.«Τα τραγούδια που θα τραγουδήσω, με συγκινούν, με προκαλούν με τον τρόπο τους, με πιάνουν απ’ το χέρι σφιχτά και με οδηγούν σε κόσμους πολύ ιδιαίτερους, φανταστικούς, με μεταφέρουν μαγικά από το παρελθόν στο σήμερα και από το τώρα στο αύριο», συμπληρώνει.
Σε αυτές τις συναυλίες της στο Μέγαρο, η δημοφιλής καλλιτέχνις, που συναντά για πρώτη φορά τον διακεκριμένο αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία Gradu Arti, έχει επιλέξει μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια της μουσικής της διαδρομής αλλά και κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο που τράβηξαν το ενδιαφέρον της, τα οποία θα αναδείξει με τον εντελώς προσωπικό της τρόπο. Τις συνθέσεις έχει ενορχηστρώσει ο Κώστας Παπαδούκας, ένας δημιουργός με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό στίγμα.

Την Α. Πρωτοψάλτη θα πλαισιώσουν η Χορωδία Gradu Arti (Απόφοιτοι Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων) σε διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Κώστας Παπαδούκας (πιάνο), Μανώλης Τόμπρος (ντραμς) και Ορέστης Καραμπαλίκης (κιθάρα). Οργάνωση παραγωγής μουσικού συνόλου: Τώνια Δραγούνη.

«Ο ήχος μιας συμφωνικής ορχήστρας σού προσφέρει απλόχερα πληθώρα συναισθημάτων, είναι σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, όπου κλείνεις τα μάτια και ακουμπάς. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης μου, με τον Λουκά Καρυτινό που η μαγική του μπαγκέτα θα πλημμυρίσει τον κόσμο μουσική και με τη χορωδία Gradu Arti της Χριστίνας Βαρσάμη που θα δώσει άλλη διάσταση στα τραγούδια», επισημαίνει η δημιουργός.

Mέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.