Μουσική Χορός

Swing for Hope για το Χαμόγελο του Παιδιού

Οι Athens Swing Cats και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ Swing For Hope 2015,

το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 19:30 το βράδυ, για να ενισχύσουν το έργο του «Χαμόγελου του παιδιού».

Σε μια μεγάλη συναυλία με εννέα μουσικά συγκροτήματα επί σκηνής, οι πάντα αεικίνητοι Athens Swing Cats χορεύουν σαν να μην υπάρχει βαρύτητα! Ο Μπέν Λιμπρόζο, η Ζοζεφίν Γιαννακοπούλου και οι μαθητές τους, με τις μαγευτικές φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque, καλούν το κοινό να τους συνοδεύσει μέχρι τελικής πτώσεως!

Συμμετέχουν εννέα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά swing μουσικά σχήματα:

1. Diminuita Le Petit Big Band
2. Γιώργης Χριστοδούλου
3. Johnny Vavouras & The Cadillacs
4. Nastazia & the Jazzuars
5. Ilias & the Notorious Troupe
6. Vanila Swing
7. Xenia & Plastelini MusikLab
8. Les Enfants de Pigalle
9. JazzMatazz

Παρουσιαστής της βραδιάς, ο ηθοποιός Μιλτιάδης Φιορέντζης.

image003

Τα έσοδα της εκδήλωσης αλλά και οι εισπράξεις από το μπαζάρ με προϊόντα του Χαμόγελου του Παιδιού, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο, έξω από την Αίθουσα Banquet, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον φιλανθρωπικό Οργανισμό, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά τα 14 Σπίτια που λειτουργούν πανελλαδικά και φιλοξενούν παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Μέσα στην εναλλακτική οικογένεια του Χαμόγελου, τα παιδιά μεγαλώνουν με ασφάλεια, αγάπη και σεβασμό και βιώνουν την παιδική ηλικία με φυσιολογικό τρόπο, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό και επιστήμονες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί κ.ά.) τα βοηθούν να προετοιμαστούν σωστά για την ενήλικη ζωή τους.

Το πρώτο Swing for Hope πραγματοποιήθηκε πριν από 5 χρόνια. Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία των Athens Swing Cats, παρατάθηκε η λειτουργία ενός ορφανοτροφείου στην Αιθιοπία που διατηρούσε η ΜΚΟ Citizens for Africa. To Swing for Hope της επόμενης χρονιάς έγινε στην Τεχνόπολη. Οι εισπράξεις διατέθηκαν για τις ανάγκες της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ (Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού). Τα έσοδα από το προπερσινό φεστιβάλ δόθηκαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα έξοδα νοσηλείας ενός καρκινοπαθούς ασθενή στις ΗΠΑ και να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδικό ρουχισμό 60 οικογενειών ενώ το Swing for Hope 2014 έγινε στον πεζόδρομο της Θησέως στο κέντρο της Αθήνας και τα έσοδα διατέθηκαν πάλι εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ.

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής και Athens Swing Cats
Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, 19:30 μ.μ.
Αίθουσα Banquet
Έναρξη προσέλευσης: 19:30
Τιμή εισιτηρίου: 4 €
Πληροφορίες για το κοινό:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333