Μουσική

Στον Αλικιανό Χανίων το Cretan World Music Festival

Γεννημένη στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η διεθνής βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της, το πανέμορφο χωριό Αλικιανό Χανίων, όπου στις 22 Ιουλίου διοργανώνει ένα φεστιβάλ world jazz μουσικής

με τη συμμετοχή τριών συγκροτημάτων που θα παρουσιάσουν, για 45 λεπτά το καθένα, την ιδιαίτερή τους πρόταση στην κατεύθυνση της μείξης της jazz με κρητικούς ρυθμούς και μελωδίες αλλά και μουσικούς τρόπους της Ανατολής.

ΦΕΣΤΙΒΑΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
Στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Καψωμένου, το άλλοτε επιβλητικό σχολείο του Αλικιανού που ανακαινίσθηκε πρόσφατα φιλοξενώντας σεμινάρια και εκδηλώσεις από ολόκληρη την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, θα εμφανιστούν :
Η Μαρία Μανουσάκη μαζί με το Νεοϋορκέζικο κουαρτέτο της παρουσιάζοντας τις καινούργιες της συνθέσεις εμπνευσμένες από τις Κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για τη τζαζ. Μαζί της οι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι μουσικοί Guy Mingus (πιάνο), Tigran Sargsyan (νέι και φωνητικά}, Πέτρος Κλαμπάνης (μπάσο) και Κώστας Αναστασιάδης (τύμπανα).

ROSS

Ο Ross Daly μαζί με τους Kelly Thoma (λύρα), Γιώργη Μανωλάκη (λαούτο, φωνητικά) και το συγκρότημά τους, θα παρουσιάσουν μιαν επιλογή από πρόσφατες αλλά και παλιότερες συνθέσεις από το μοναδικό και αυθεντικό τους ρεπερτόριο Σύγχρονης Modal μουσικής.

ΛΙΜΑΚΗΣ

Ο κιθαρίστας Γιώργος Λιμάκης θα παρουσιάσει το project του με τίτλο Never The Same αποτελούμενο απο αυθεντικές συνθέσεις. Κρατώντας μια “κινηματογραφική στάση” συνδυάζει στοιχεία κλασικής, world και ethnic μουσικής χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό της τζαζ στην πιο ευρωπαϊκή εκδοχή του. Οι σπουδαίοι μουσικοί της τζάζ σκηνής που απαρτίζουν το σχήμα είναι : Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), David Lynch (σαξόφωνο), Γιάννης Κιριμκιρίδης (πλήκτρα) και και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα).

Ώρα Έναρξης: 8.30 μμ
Εισιτήριο 10ευρώ