Μουσική

Σόλο Κονσέρτο & Σεμινάριο από τον Luis Paniagua

Ο Λούις Πανιάγουα, Ισπανός συνθέτης και ερμηνευτής αρχαίας Λύρας, έρχεται για τέταρτη φόρα στην Αθήνα και φιλοξενείται στο PLAYGROUND for the arts όπου παρουσιάζει κατά την διήμερη παραμονή του (Σάββατο 16 – Κυριακή 17 Ιανουαρίου)

ένα σόλο κονσέρτο και ένα τετράωρο σεμινάριο διαλογισμού μέσω της φωνής.

Πρώτη φορά εμφανίστηκε στο Ηρώδειο το 1984 και την τελευταία το 2015 στην Κέρκυρα στο φεστιβάλ «Sound and Silence». Η πρώτη του επαφή με τη Λύρα, ήταν το 1974, όταν ηχογράφησε ως μέλος του πρωτοποριακού σχήματος «Atrium Musicae» το κλασσικό, πλέον, άλμπουμ «Music of Ancient Greece», με όλα τα σωζόμενα αρχαία σπαράγματα μουσικής.
Στο σόλο κονσέρτο «Gran Misterio» που θα παρουσιάσει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο PLAYGROUND for the arts, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέρος του «Mediter Ra Neo» project. Ένα μοναδικό σόλο κοντσέρτο New Ancestral Music, με τον Λουίς Πανιάγουα στη φωνή και την μυθολογική αρχαία ελληνική λύρα.

Το τετράωρο master-class που θα συνοδεύσει την εμφάνισή του Λούις Πανιάγουα εστιάζει στην ενίσχυση της επικοινωνίας με τον εαυτό μας και τους άλλους κάνοντας χρήση της φωνής, του ήχου, της σιωπής, της αναπνοής και του διαλογισμού.

Η εμφάνιση του Λούις Πανιάγουα στην Αθήνα, εγκαινιάζεται με μια συναυλία του ίδιου από κοινού με την μουσικό Αλίκη Μαρκαντωνάτου την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Προσκήνιο. Θα παρουσιαστούν συνθέσεις και των δύο μουσικών, μελοποιήσεις σε αρχαίους και σύγχρονους στίχους, αυτοσχεδιασμοί και θα συμπράξει μαζί τους η βιολοντσελίστρια Ειρήνη Αναστασίου, ενώ θα χορέψει η χορογράφος flamenco Γιώτα Πεκλάρη.

luis paniagua_ 05

Ο Λούις Πανιάγουα γεννήθηκε το 1957 στην Ισπανία (Μαδρίτη). Εκτιμάται ως ένας από τους πρωτοπόρους των ειδών New Music, World Music και Spiritual Music χωρίς να είναι συγκεκριμένου θρησκεύματος.
Έχει διακριθεί με τα βραβεία: World Music Torchbearer Award (2012), National Award for the Best Album of the Year in Contemporary Music, το Εθνικό Βραβείο για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς στη Σύγχρονη Μουσική, από την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών της Μουσικής για το άλμπουμ «Nanas de Sol» το 2002 και το 2003 ήταν ένας από τους υποψήφιους για το άλμπουμ του «Bienvenida», για το ίδιο βραβείο.
Ως συνθέτης και ερμηνευτής έχει κυκλοφορήσει 15 δίσκους. Στο παρελθόν ήταν μέλος της λέσχης αρχαίας μουσικής «Atrium Musicae» για το διάστημα 1972-1982 με το οποίο κυκλοφόρησε 14 άλμπουμ υπό τη διεύθυνση του αδελφού του αρχιμουσικού, Gregorio Paniagua. Από το 1980, αφού σπούδασε μουσική στην Ινδία κοντά στον T.N.Nagar και έχοντας βαθειά γνώση για τον ήχο της World Music, ξεκίνησε να συνθέτει και να παίζει μουσική για το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, πέρα από συναυλίες στις οποίες εμφανιζόταν είτε μόνος του είτε με σύνολα που διεύθυνε ο ίδιος. Ο Λουίς Πανιάγουα έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες κατά μήκος και πλάτος της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Υπό τον όρο «Νέα Πατρογονική Μουσική» (New Ancestral Music), δημιούργησε το πρότζεκτ «Mediter Ra Neo».
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΟΛΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής συναυλίας:
Σάββατο 16 Ιανουαρίου, 20.30

Τιμές ειστηρίων:
Γενική είσοδος: 12€
Φοιτητικό – Ανέργων: 10€
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Ημερομηνία και ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου:
Κυριακή 17 Ιανουαρίου, 11.00 – 15.00

Κόστος συμμετοχής:
40€

*Έκπτωση 10% σε όσους παρακολουθήσουν τη συναυλία και το σεμινάριο.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 14 Ιανουαρίου.
PLAYGROUND for the arts
Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως), Βοτανικός
Αθήνα, 11855
Τηλ: 210 85 44 836