Μουσική Όπερα Χορός

Συνηχήσεις»: Μια μουσική γιορτή για την όπερα

Μια πλειάδα υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση θα συναντηθεί επί σκηνής για μια μοναδική μουσική περιπλάνηση στο Φεστιβάλ «Συνηχήσεις» που παρουσιάζεται στη Στέγη την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το Athens Percussion Group, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται δύο αριστουργηματικές όπερες σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη και σκηνοθεσία του Marco Pelle.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19.30 Athens Percussion Group

Κουαρτέτοαρ.1 του Edvard Grieg

Κουαρτέτο αρ.12 του Antonín Dvořák

Διάρκεια: 60 λεπτά

Το Athens Percussion Group ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα διακεκριμένων σολίστ κρουστών με πολύχρονη πείρα τόσο στην ορχηστρική μουσική όσο και στη μουσική δωματίου. Βασικός στόχος τους είναι η διάδοση της κλασικής μουσικής σε ένα ευρύτερο κοινό διαμέσου των πληκτροφόρων κρουστών οργάνων, αλλά και αντίστροφα, η διάδοση δηλαδή των οργάνων αυτών μέσω της κλασικής μουσικής.

Συντελεστές:

Θεόδωρος Μιλκόβ

Κωνσταντίνος Μποτίνης

Ανδρέας Φαρμάκης

Κωνσταντίνος Σερεμέτης

 

21.00 Όπερα του Κωστή Κριτσωτάκη με τίτλο Raven σε λιμπρέτο της Νίνας Ράπη, βασισμένο σε ποίηση του Edgar Allan Poe (σε πρώτη εκτέλεση).

Τάνγκο όπερα του Astor Piazzolla με τίτλο Maria de Buenos Aires, σε λιμπρέτο του Horacio Ferrer.

Τα έργα θα παρουσιαστούν σε μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη και σκηνοθεσία του χορογράφου Marco Pelle.

 

Ο Marco Pelle επί σειρά ετών έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει παραγωγές στην Opera National de Paris, στη Florida Grand Opera, στο New York City Ballet και το National Center for the Performing Arts του Πεκίνου, μεταξύ άλλων. Χορογράφησε επίσης τον Roberto Bolle και την Polina Semionova στην ταινία μικρού μήκους Passage, η οποία άνοιξε το Φεστιβάλ Βενετίας το Σεπτέμβριο του 2013 σε μουσική Fabrizio Ferri. Η μουσική παρουσιάστηκε ζωντανά στην Αρένα της Βερόνα το καλοκαίρι του 2014.

Zoe-Conducts-1.

Η Ζωή Ζενιώδη είναι μάεστρος στη Florida Grand Opera και καλλιτεχνική διευθύντρια και μαέστρος των Broward Symphony Orchestra και Alhambra Orchestra στη Φλόριντα. Έχει διευθύνει τις ορχήστρες Brno Philharmonic, Cleveland Orchestra, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΝΕΡΙΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, New Florida Philharmonic, National Youth Orchestra of Spain και Palm Beach Symphony, μεταξύ άλλων. Έχει ηχογραφήσει τρία cd με την Albany Records. Ως πιανίστρια έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης (Royal Festival Hall, Internationales Theater Frankfurt, Montepelier Festival, Lizinski Concert Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης).

 Συντελεστές:

Αγγελική Καθαρίου: Maria (Maria de Buenos Aires)

ΜυρσίνηΜαργαρίτη: Lenore (Raven)

ΔιονύσηςΤσαντίνης: Poet (Raven), Cantor (Maria de Buenos Aires)

ΝίκοςΠαινέζης: Narrator (Raven), Duende (Maria de Buenos Aires)

Ναταλία Γεράκη: φλάουτο

Κώστας Ράπτης: μπαντονεόν

Sergiu Nastaza: βιολί

Otilia Alitei: βιολί

Αγγέλα Γιαννάκη: βιόλα

Αλέξανδρος Μποτίνης: βιολοντσέλο

Βασίλης Παπαβασιλείου: κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Δρυμωνίτης: κιθάρα

Κωνσταντίνος Μποτίνης: κρουστά

Θεόδωρος Μιλκόβ: κρουστά

Σπύρος Σουλαδάκης: πιάνο

Κωστής Κριτσωτάκης: πιάνο

Zωή Ζενιώδη: Μουσική και Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Marco Pelle: Σκηνοθεσία

Massimiliano Volpini: Σκηνογραφία/Φωτισμοί

Νίκος Παινέζης: Διεύθυνση χορωδίας

Σπύρος Σουλαδάκης: Μουσική Προετοιμασία

ΝίναΡάπη: Λιμπρέτο Raven

Horacio Ferrer: Λιμπρέτο Maria de Buenos Aires

 

Χορωδία: Φωτεινή Αθανασάκη, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Σπύρος Κωστής, Ναταλία Μποζίκα, Μαρίνα Παπαντωνάκη, Χριστίνα Πουπάλου, Στρατής Στηλ, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Πέτρος Χυτήρης

Χορευτές: Χρυσούλα Βίσια Αντωνίου, Ντέμπι Κυριακίδη, Δανάη Παππά, Ελίζα Τσολάκου, Γιάννης Λάβνερ, Γιάννης Μητράκης, Ιβάν Νετσιταΐλένκο, Σπύρος Σαγιάς

info

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, 19:30

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.