Μουσική

Συναυλία για την απόκτηση ενός πιάνου

Επί δέκα χρόνια το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας που εμπνεύστηκε και διοργάνωνε με την συμβολή του Συλλόγου Φίλων η Ντόρα Μπακοπούλου, γινόταν με …ενοικιαζόμενο πιάνο!

Λίγο πριν το φετινό 10ο Φεστιβάλ, 1η με 29 Αυγούστου, αποφασίστηκε η διοργάνωση συναυλίας fund raising για την απόκτηση ενός συναυλιακού πιάνου, με την Ντόρα Μπακοπούλου και την Κ.Ο.Α στον κήπο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 21:00 και μουσική διεύθυνση Νικολά Κράουζε.
ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ 2014

Η συναυλία διοργανώνεται με την συμπαράσταση του Συλλόγου Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, την συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, και του Διεθνούς Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού. Θα ερμηνευθούν έργα των Τζοακίνο Ροσίνι (Εισαγωγή από τον «Κουρέα της Σεβίλλης»), Ζωρζ Μπιζέ (Αποσπάσματα από την «Κάρμεν»), καθώς και το Κοντσέρτο για πιάνο σε Λα ελάσσονα του Ρόμπερτ Σούμαν.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις κύριες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αίγινα, έχουν καθιερωθεί και Προφεστιβαλικές διοργανώσεις στην Αθήνα, με την καθοριστική υποστήριξη του δραστήριου Συλλόγου Φίλων του, και στόχο τόσο την προσφορά καλλιτεχνικού έργου όσο και την οικονομική υποστήριξη του κυρίως Φεστιβάλ στην Αίγινα. Ειδικότερα, η φετινή συναυλία στις 11 Ιουνίου 2015, στοχεύει στην απόκτηση ενός πιάνου concert grand, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή των συναυλιών του Φεστιβάλ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί και για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Info
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, στις 21:00
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Στον Κήπο του Βυζαντινού Μουσείου, στην καρδιά της Αθήνας

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Σολίστ: Ντόρα Μπακοπούλου, πιάνο
Μουσική Διεύθυνση: Νικολά Κράουζε

Πρόγραμμα
ΤΖΟΑΚΙΝΟ ΡΟΣΣΙΝΙ (1792 – 1868)
Εισαγωγή από την όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης»

ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΟΥΜΑΝ (1810 – 1856)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 54

ΖΩΡΖ ΜΠΙΖΕ (1838 – 1875)
Αποσπάσματα από τις δύο ορχηστρικές σουίτες από την όπερα «Κάρμεν»