Εικαστικά Μουσική

Ο Ήχος στη Μουσική και τις Επιστήμες

Ενδιαφέρουσες πτυχές για το πως προσλαμβάνεται ο Ήχος από την Τέχνη και τις Επιστήμες θα παρουσιάσουν θεωρητικοί της Τέχνης και των Επιστημών στο

Open C.A.S.E. 303 – Center for Art, Science & Education, στο πλαίσιο του πρώτου Προγράμματος του Κέντρου για αυτή τη σεζόν που έχει τον τίτλο Open Line – Ανοιχτή Γραμμή και εμπνέεται από την ομώνυμη εικαστική έκθεση του Κωστή (Τριανταφύλλου).

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 19:00 το 1stA.S.E. Project συνεχίζεται με το στρογγυλό τραπέζι «Ο Ήχος στη Μουσική και τις Επιστήμες» σε μια προσπάθεια διεπιστημονικής προσέγγισης του φαινομένου του ήχου και της μουσικής: από τους βουβούς ήχους του διαστήματος και την οντολογία του ήχου, στους ήχους και τις μουσικές του ανθρώπου και τη σημασία τους για την διατομική και την κοινωνική επικοινωνία:

Πολυτίμη Βούζη – Νηπιαγωγός, Μεταπτυχιακές σπουδές στη “Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη»

«Ανθρώπινη επικοινωνία, Ήχος και Συγκινήσεις: Φωνοποιήσεις, Μουσική, Τραγούδι, Γλώσσα»

Δρ. Γιωργής-Βύρων Δάβος – Επισκέπτης Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Μπρέρα του Μιλάνου και στο Πανεπιστήμιο Βίγο, Ισπανία.

«Θόρυβος ή Σημείο; Η οντολογική θέαση του σύγχρονου ήχου»

Δρ. Ιωάννης Δαγκλής – Αστροφυσικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Θα σας μιλήσω για έναν «ήχο βουβό». Είναι βουβός επειδή, αν και πρόκειται για μια ταλάντωση – όπως είναι Όλοι οι Ήχοι – είναι μια ταλάντωση ηλεκτρομαγνητική και όχι μηχανική, είναι μια ταλάντωση πεδίων και όχι ύλης. Πώς δημιουργείται αυτή η Εξωτική μουσική και τι αποτελέσματα έχει;»

Δρ. Κόριννα Λατέλη – Διδάκτωρ Ιστορίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας

«Μουσική και κοινότητα, μουσική και επικοινωνία. Τα «μουσικά δίκτυα» του J. Attali στη μεσαιωνική (βυζαντινή) και στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, μέσα από την ανθρωπολογική και την καλλιτεχνική έρευνα»

Info

1stA.S.E. Project – Ανοιχτή Γραμμή / OpenLine, με έμπνευση την ομώνυμη έκθεση του Κωστή (Τριανταφύλλου)

Διάρκεια: Τετάρτη 5 Νοεμβρίου έως Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19:00

Στρογγυλό τραπέζι: Ο Ήχος στη Μουσική και τις Επιστήμες

Είσοδος Ελεύθερη

Open C.A.S.E. 303 – Center for Arts, Science & Education

Κηφισίας 303, Τηλ.: 211-4064986