Μουσική

Νέες Ακροάσεις της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens

Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, συνεχίζοντας με το ίδιο σκεπτικό, αλλά πλέον φανερά ενδυναμωμένη από τις εμπειρίες της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου, προσκαλεί όλους τους μουσικούς

που συντάσσονται με τις ιδέες και τη φιλοσοφία ίδρυσής της να μετέχουν στη διαδικασία συμπληρωματικών ακροάσεων.

Διαδικασία Συμμετοχής

Οι συμπληρωματικές Ακρόασεις της MSO of Athens θα πραγματοποιηθούν στο concert house της Ορχήστρας, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) στις 17 και 18 Ιουνίου 2015 και αφορούν στις εξής κατηγορίες οργάνων: Βιολιά (πρώτα, δεύτερα, Β´ κοντσερτίνο), Βιόλες, Τσέλι, Κοντραμπάσι, Όμποε (πρωτο, δεύτερο), Φαγκότι (πρώτο, δεύτερο), Τρομπέτες (πρώτη, δεύτερη), Τρομπόνια (πρώτο, δεύτερο), Κόρνι, Τίμπανι.

Όσοι Μουσικοί επιθυμουν να μετέχουν, μπορουν να στέλνουν το βιογραφικό τους, συνοδευόμενο προαιρετικά με ηχητικό ή βιντεοσκοπημένο υλικό, στο email: [email protected] έως τις 31 Μαΐου 2015. Θα γίνει προεπιλογή των Μουσικών που θα λάβουν μέρος και θα σταλεί μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων, επίσημη βέβαιωση συμμετοχής αυτών που τελικα θα μετέχουν στην Ακρόαση. Η λίστα ρεπερτορίου εξέτασης θα ανακοινωθει έως τις 17 Μαΐου, όπως και η σύνθεση της Επιτροπης Ακρόασης.

Για κάθε θέμα που αφορά στις ακροάσεις και γενικώς για το ιστορικό και το σκεπτικό λειτουργίας και ίδρυσης της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens μπορείτε να ενημερώνεστε στο website της Ορχηστρας www.msoath.weebly.com, όπως και στη σελίδα της στο facebook.

Ένα μικρό ιστορικό

H Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, η Συμφωνική Ορχήστρα που ιδρύθηκε το 2014 από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρο και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη χειμερινή περίοδο των καλλιτεχνικών της εμφανίσεων, διαγράφοντας μία αξιοσημείωτη πορεία, ενώ αυτήν την περίοδο προετοιμάζεται για την πρώτη καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Από τον Νοέμβριο του 2014, έχοντας ως concert house το φιλόξενο χώρο του κεντρικού Θεάτρου του Ιδρυμάτος Μιχάλης Κακογιάννης, η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών ερμήνευσε κάποια από τα ωραιότερα και πλέον απαιτητικά συμφωνικά έργα, όπως τη Συμφωνία του Νέου Κόσμου του Dvorak, τη 2η Συμφωνία του Sibelius, την 7η Συμφωνία του Beethoven και την περίφημη Παθητική Συμφωνία του Tchaikovsky, για την οποία μάλιστα απέσπασε τη θερμή αποδοχή κοινού και κριτικών στη μεγάλη συναυλία της Ορχήστρας τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η επιτυχία της πρώτης χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου της Ορχήστρας επισφραγίσθηκε από ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός: την ανακοίνωση της λειτουργίας της στο εξής υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.