Μουσική

Μουσικές της Μεσογείου από το Kyklos Ensemble στη Στέγη

Kyklos Ensemble. Φωτογραφία: ioanna_chatziandreou

Το KYKLOS ENSEMBLE, συνεχίζοντας την ακατάβλητη φετινή του διαδρομή, θα βρεθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 για μια συναρπαστική συναυλία, στην οποία θα ερμηνεύσει έργα νεότερων,

αλλά και πιο ώριμων συνθετών από τη λεκάνη της Μεσογείου.

Το σύνολο μουσικής δωματίου, του οποίου οι συναυλίες καλύπτουν το σύνολο του μουσικού φάσματος της δημιουργίας, από τη μπαρόκ έως και τη μεταμοντέρνα σύνθεση, επέλεξε σε αυτή του την εμφάνιση να δώσει ιδιαίτερο βάρος στη σύγχρονη μουσική δημιουργία των χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα –με την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θα ακουστούν έργα των: Μιχάλη Αδάμη, Maurice Ohana, Zaid Jabri, Γιώργος Κουμεντάκης, Gianvincenzo Cresta, Δημήτρη Σκύλλα, Zeynep Gedizlioglou, Zad Moultaka και Saed Haddad. Με αυτή τη συναρπαστική συναυλία του KyklosEnsembleθα κλείσει το συνέδριο με τίτλο «Σύνθεση και η Μεσόγειος: νέα μουσική χωρικότητα, νέες χρονικότητες».

Kyklos Ensemble, Πρόβες. Φωτογραφία: Christos Aggelopoulos

Kyklos Ensemble, Πρόβες. Φωτογραφία: Christos Aggelopoulos

Το KYKLOS ENSEMBLE αποτελείται από κορυφαίους σολίστ, που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το σύνολο ερμηνεύει έργα από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου, παρουσιάζει μια διαρκή εκπαιδευτική δραστηριότητα και αναπτύσσει, μέσα από προγράμματα κοινωνικής προσφοράς, την προσέγγιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Η συνεχής επαφή του συνόλου με τους νέους -και μέσω της πραγματοποίησης πρωτοπόρων μουσικών διαγωνισμών-, η σύνδεση των παλαιότερων με τους νέους δημιουργούς, καθώς και η συνεργασία με κορυφαίους δασκάλους από το εξωτερικό και με παγκοσμίου φήμης μαέστρους, όπως ο Θεόδωρος Κουρεντζής και ο Γιώργος Πέτρου, καθιστούν το KYKLOS ENSEMBLE ένα σημαντικό παράγοντα στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.

Πρόγραμμα

Saed Haddad (γενν. 1972)

The Sublime

Zad Moultaka (γενν. 1967)

Où en est la nuit

Zeynep Gedizlioglou (γενν. 1977)

Kesik

Δημήτρης Σκύλλας (γενν. 1987)

Grief Gestures

Gianvincenzo Cresta (γενν. 1968)

In amoroso canto

Γιώργος Κουμεντάκης (γενν. 1959)

Concertino

Σολίστ: Στέφανος Θωμόπουλος (πιάνο)

Zaid Jabri (γενν. 1975)

Solo for cello

Maurice Ohana (1913-1992)

Kipris

Μιχάλης Αδάμης (1929-2013)

Rodanon

για μικρό σύνολο, ψάλτη και βυζαντινή χορωδία

Kyklos Ensemble, Πρόβες. Φωτογραφία: Christos Aggelopoulos

Kyklos Ensemble, Πρόβες. Φωτογραφία: Christos Aggelopoulos

KYKLOS ENSEMBLE

Γενικός Διευθυντής: Δημήτρης Δεσύλλας

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Κουμεντάκης

Διευθυντής Παραγωγής: Άγης Γυφτόπουλος

Μουσική διεύθυνση: Artem Abasev

Μουσικοί: Σέρτζιου Ναστάσα (βιολί), Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Σίμος Παπάνας (βιολί), Βασίλης Λύκος (τσέλο), Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο) Μαριλένα Δωρή (φλάουτο), Μάριος Αργυρός (όμποε), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Γεώργιος Φαρούγγιας (φαγγότο), Κώστας Σίσκος (κόρνο), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι), Αντρέας Θεοδώρου (τρομπόνι), Γιώργος Λαζαρίδη (πιάνο), Στέφανος Θωμόπουλος (πιάνο), Δημήτρης Δεσύλλας (κρουστά), Μαρία Μπιλντέα (άρπα)

info

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 15 – 18 – 28 €| Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

Φωτογραφία εξωφύλλου: Ιωάννα Χατζηανδρέου