Μουσική

«Μίλα μου σαν παραμύθι»: Επτά παραμυθοτράγουδα από νέους καλλιτέχνες

Μια βουτιά στην παιδική ψυχή που κρύβουμε όλοι μέσα μας θέλησαν να κάνουν η στιχουργός Σοφία Καραχάλιου και η μουσικός-ερμηνεύτρια Πένυ Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ξεχωριστής

δισκογραφικής δουλειάς, την οποία μας παρουσιάζουν με επτά παραμυθοτράγουδα και τον τίτλο «Μίλα μου σαν παραμύθι».

Έντονοι συμβολισμοί και νοήματα που αγγίζουν κυρίως τους «μεγάλους», αν και ξετυλίγονται μέσα από μια «παιδική» προσέγγιση, αποτυπώνονται σ’ένα μείγμα ηχοχρωμάτων από ροκ έως κλασσική , από gothic και industrial έως παραδοσιακή μουσική.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, Σοφία Καραχάλιου και Πένυ Παπακωνσταντίνου … «Οι αντιθέσεις της φύσης και των συμβόλων, των συναισθημάτων αλλά και των πράξεων μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε επτά μουσικές ιστορίες για την πολυμορφία της Αγάπης. Σκιαγραφήσαμε παραμυθένιες μορφές, εικόνες με ανθρώπινη οντότητα, αφουγκραστήκαμε ήχους και ψιθύρους από έναν κόσμο που ζει και αναπνέει, έχοντας κι εκείνος την ίδια ανάγκη έκφρασης – επικοινωνίας ως μοναδικό λόγο ύπαρξης».

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι:

Σοφία Κουρτίδου «Γυρεύει η νύχτα την αυγή»,

Σαββέρια Μαργιολά «Ψέμα, αλήθεια και γιατί»,

Αγγελική Τουμπανάκη «Οι ψυχές»,

Καλλιρρόη Μυριαγκού «Το λάθος και η συγγνώμη»,

Φένια Χρήστου «Το λυπημένο κάστρο»,

ορχήστρα Smyrna «Της καλομάνας το παιδί»,

Πένυ Παπακωνσταντίνου («Το κυπαρίσσι και η βρύση»).

Τη δική τους σφραγίδα βάζουν οι μουσικοί:

Άκης Γαβαλάς – τύμπανα

Γιάννης Γρυπαίος – μπάσο

Κώστας Μιχαλός – κιθάρα

Μιχάλης Πορφύρης – τσέλο

Λευτέρης Πουλιού – πιάνο

Ειρήνη Συσκάκη – βιολί

Τις ζωγραφιές εξωφύλλου και τις βινιέτες που συνοδεύουν τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει η Στεφανία Βελδεμίρη. Το album «Μίλα μου σαν παραμύθι» κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία «Final Touch».