Μουσική

Μια « Κούνια» στο Μπαγκλαντές

Η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή υποδέχεται την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Μπαγκλαντές της οδού Χαλκοκονδύλη στην Πλατεία Βάθη, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

Ο χώρος μεταμορφώνεται σε ατμοσφαιρικό βρεφικό δωμάτιο από την εικαστικό Ειρήνη Βλαβιανού. Η Κατερίνα Σχινά επιλέγει και διαβάζει παιδικές αναμνήσεις ενήλικων ημερολογίων , κι επουλωτικές ιστορίες πλεκτού, υπό τη συνοδεία lullabies των Britten, Copland, Rorem, Menotti, Lang . Ο Δημήτρης Τίγκας (μέλος των Latinitas nostra) και ο Αχιλλέας Tίγκας παίζουν με οθωμανικά όργανα εποχής νανουρίσματα από την Μικρασιατική παράδοση και την αστική λαϊκή μουσική των μέσων του 20 ου αιώνα.

Συντελεστές
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου : Ειρήνη Βλαβιανού
Πιάνο : Μανώλης Παπασηφάκης
Violone : Δημήτρης Τίγκας
Νέι : Αχιλλέας Τίγκας
Τραγούδι: Ελένη Σταμίδου (soprano), Αναστασία Κότσαλη (mezzo soprano)
Επιλέγει και διαβάζει η Κατερίνα Σχινά

Τρίτη 22/3
«Stranger than paradise»
Μια βραδιά –φόρος τιμής σε δύο ξεχωριστές ποιητικές προσωπικότητες, τον Walt Whitman και τον William Blake. Με αφετηρία το «Νεκρό» του Jim Jarmusch , μια ταινία- ύμνο στην Άγρια Δύση (που τόσο αγάπησε ο Whitman ) και πρωταγωνιστή έναν ήρωα που ονομάζεται William Blake, δυο από τους πιο ενδιαφέροντες νέους συγγραφείς, ο Κώστας Περούλης και ο Θωμάς Τσαλαπάτης, εμπνέονται και πλέκουν το νήμα που ενώνει τους τολμηρούς , sui generis δημιουργούς. Ο sound artist Γιώργος Τσακνιάς αυτοσχεδιάζει πάνω στις συνθέσεις του Neil Young βασισμένες στην ποίηση τους ενώ , παράλληλα, παρουσιάζονται σε πανελλήνια πρώτη οι μουσικοί κύκλοι των Kurt Weill και Vaughan Williams αφιερωμένοι σε αυτούς.

Συντελεστές
Πιάνο : Νίκος Βασιλείου
Όμποε : Κώστας Γιοβάνης
Sound design : Γιώργος Τσακνιάς
Τραγούδι : Λητώ Μεσσήνη (σοπράνο), Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος)
Επιλέγουν και διαβάζουν ο Κώστας Περούλης και ο Θωμάς Τσαλαπάτης

Δευτέρα 28/3
«Ζωολογία»
Μια συναυλία εκλεκτών συμπράξεων , με φόντο μουσικές και λογοτεχνικές συνθέσεις αφιερωμένες… στα ζώα! Δύο από τις σημαντικότερες δημιουργούς παιδικής λογοτεχνίας , η Άλκη Ζέη και η Σοφία Ζαραμπούκα συναντώνται και επι σκηνής, επιλέγοντας κείμενα δικά τους αλλά και αγαπημένα λογοτεχνικά κομμάτια με θέμα το ζωικό βασιλείο. Ο πρωταγωνιστής της ΕΛΣ τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος με την νέα σοπράνο Πένυ Δεληγιάννη τραγουδούν άριες για γάτες και ιπποπόταμους, κρόκοδειλους, φώκιες, σκυλιά και τίγρεις, αγνώστων συνθετών στο ελληνικό κοινό, όπως ο Μichael Hurd . Μια συναρπαστική βραδιά για όλες τις ηλικίες!

Συντελεστές
Πιάνο : Μιχάλης Παπαπέτρου
Τραγούδι: Πένυ Δεληγιάννη (soprano), Βαγγέλης Χατζησίμος (τενόρος)
Επιλέγουν και διαβάζουν η Άλκη Ζέη και η Σοφία Ζαραμπούκα

Τρίτη 29/3
«Ηδύποτο»
Η οπερέτα και το μουσικό θέατρο γίνονται η ταχεία που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι, ή αλλιώς δυο ξεχωριστούς δημιουργούς , τον Ivor Novello με τον Michel Legrand. Βασιλιάς της αγγλικής οπερέτας στην περίοδο του μεσοπολέμου ο πρώτος (από αυτόν , εξάλλου, πήραν τα όνομα τους τα διάσημα Novello Μusical Αwards), σοφιστικέ συνθέτης που ανανέωσε το γαλλικό μιούζικαλ ο δεύτερος ,συναντώνται για πρώτη φορά σε κομψές συνηχήσεις . Στο ίδιο πνεύμα, δυο συγγραφείς που δεν χρειάζονται συστάσεις , ο Δημήτρης Καλοκύρης και ο Αχιλλέας Κυριακίδης, συνδιαλέγονται μαζί τους με κοσμοπολίτικο φλέγμα.

Συντελεστές
Πιάνο: Νίκος Βασιλείου
Τραγούδι : Μιράντα Μακρυνιώτη (soprano), Πέτρος Μαγουλάς (basso)
Επιλέγουν και διαβάζουν ο Δημήτρης Καλοκύρης και ο Αχιλλέας Κυριακίδης.

Μπαγκλαντές, Χαλκοκονδύλη 35, 21:00
Είσοδος με προαιρετική συνεισφορά
Πληροφορίες -κρατήσεις: 6972898151, 6977162919