Μουσική

“Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος”

Το νέο του άλμπουμ παρουσιάζει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, για πρώτη φορά ζωντανά, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 9.15 στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του μουσικού κύκλου του Τρίτες Παράλληλες.

Το άλμπουμ “Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος”, που κυκλοφόρησε στην εκπνοή του 2014 από την Puzzlemusik αποτελεί σταθμό στη προσωπική δημιουργική πορεία του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Μια πορεία που ξεκίνησε από το 2008 με αυτοσχεδιαστικά Electric Solo live, το πνεύμα των οποίων αποτυπώθηκε στο άλμπουμ “Σκηνές από ένα ταξίδι”, εξελίχθηκε στο εμβληματικό “Απ’ τη σπηλιά του Δράκου” με οργανικές διασκευές σε ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του 1930, έκανε μία ενδιάμεση στάση στη μουσική της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Το μικρό ψάρι» και κορυφώνεται τώρα με αυτό το άλμπουμ που περιέχει 11 οργανικές συνθέσεις του ίδιου του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Το άλμπουμ ψηφίστηκε ως το καλύτερο άλμπουμ ελληνικής παραγωγής του 2014 από τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Avopolis.

Μαζί του στη σκηνή οι μουσικοί του «Ακούστικ Σετ», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του “Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος”.
Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί) και Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα). Μαζί τους για τη συγκεκριμένη συναυλία και ο Τάσος Μισυρλής (τσέλο).

Από τη μάλλον μακρινή – αλλά πάντα επίκαιρη – εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, στις πιο πρόσφατες συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας και κυρίως με την παράλληλη προσωπική του πορεία, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει καταφέρει να μας μιλάει ταυτόχρονα και στην καρδιά και στο μυαλό. Να μας εντυπωσιάζει τεχνικά χωρίς ποτέ να καταφεύγει σε εύκολους

εντυπωσιασμούς. Να ντύνει με μελωδίες και τη μελαγχολία μας και τη χαρά μας.
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ

Μεσογείων 59,

115 26 Αθήνα

τηλ. 210 77 11 333

www.porta-theatre.gr

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Κάθε Τρίτη 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 10 €

Για ομαδικές κρατήσεις άνω των δέκα ατόμων, το εισιτήριο είναι 8 ευρώ κατ’ άτομο