Μουσική Οι δημιουργοί γράφουν

Λεωνίδας Μαριδάκης: «Το «Βάρκα στο σπίτι» ταξιδεύει και στα μάτια μας πια!»

«Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα πριν μερικά χρόνια όταν με κάλεσε ο Μάνος Ελευθερίου στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο, να παρουσιάσουμε τα τραγούδια μου. Ένα απόγευμα και μια αφορμή που άλλαξε την καλλιτεχνική μου πορεία, με έριξε στα βαθιά, με ώθησε να ασχοληθώ με ένα πιο μεστό και σπαρακτικό είδος τραγουδιού, απλά και μόνο, δίνοντάς μου τους στίχους του «Βάρκα στο σπίτι», αποκαλύπτει στο artplay.gr ο Λεωνίδας Μαριδάκης, με αφορμή το πρόσφατο άλμπουμ του και το ομώνυμο τραγούδι που μόλις έγινε ..ταινία!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
«Το περασμένο καλοκαίρι που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος ποιητής ήταν που μπήκε επιτακτικά στο μυαλό μου η ιδέα να γίνει το τραγούδι αυτό video clip. Έτσι απευθύνθηκα σε έναν παλιό συνεργάτη και μάγο της εικόνας, με μεγάλη εμπειρία, τον Βαγγέλη Καλαϊτζή. Τα Χανιά έβαλαν το σκηνικό, η θάλασσα το ταραγμένο υπέδαφος της ιστορίας, ο Απόστολος Κελεμίδης και η Φρόσω Κοσσιβάκη τους χαρακτήρες που χρειαζόμασταν, οι γλάροι τη γιορτή. Και τα καταφέραμε. Το «Βάρκα στο σπίτι» θα ταξιδεύει και στα μάτια μας πια. Καλό μας ταξίδι…»

Λεωνίδας Μαριδάκης

Το άλμπουμ «Βάρκα στο σπίτι» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 από τις εκδόσεις Μετρονόμος και είναι η τρίτη προσωπική δουλειά του Λεωνίδα Μαριδάκη. Είναι από τα τελευταία άλμπουμ με μελοποιημένους στίχους του που είδε να κυκλοφορούν, πριν φύγει από τη ζωή, ο Μάνος Ελευθερίου.  Ένα άλμπουμ που το στήριξε στο σύνολο του, ο ίδιος, παρουσιάζοντας σχεδόν πάντα κάποιο τραγούδι μέσα από αυτό στις εκπομπές του στο ραδιόφωνο.

Videoclip & song Credits:

Βάρκα στο σπίτι | album “Βάρκα στο σπίτι” (εκδόσεις Μετρονόμος /2018)

Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Καλαϊτζής

Στο βίντεο εμφανίζονται οι Απόστολος Κελεμίδης και Φρόσω Κοσσυβάκη. Ευχαριστούμε τους Γιώργο Μπομπολάκη και Χάρη Ντουκάκη.

Έπαξαν οι μουσικοί: Φώτης Σιώτας: βιολιά, Γιώργος Λιμάκης: κιθάρες, Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο, Δρόσος Σκυλλάς: κρουστά

Ηχογράφηση – μίξη: Νίκος Λαγός, Συν Ένα Recording Studios

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος