Μουσική

«L΄ amour viendra» από την Βασιλική Καρακώστα

«Η αγάπη θα ΄ρθει» λέει αυτή τη φορά στα γαλλικά «L’ amour viendra» η Βασιλική Καρακώστα, η οποία εμφανίζεται το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά, στη Λυών.

Η αεικίνητη ερμηνεύτρια, εμφανίζεται στη Γαλλία καλεσμένη από τον Ελληνογαλλικό Πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό Σύλλογο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Defkalion).

Η συναυλία αυτή έρχεται μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις της Βασιλικής στις 18 Δεκεμβρίου στο Half Note Jazz Club της Αθήνας και στις 27 και 28 Δεκεμβρίου στο Βόλο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Στη Λυών, η Βασιλική Καρακώστα θα παρουσιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα, που εκτός από τα δικά της αγαπημένα τραγούδια (από την προσωπική της δισκογραφία την «Σβούρα και άλλες ιστορίες» του Νίκου Πορτοκάλογλου, «Τα Επικίνδυνα», και τον «Κηπουρό» του Παύλου Παυλίδη), θα περιλαμβάνει επιλεγμένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια στα οποία δίνει πάντα το δικό της χρώμα.

«Η αγάπη θα ΄ρθει και στη Λυών μέσα από αγαπημένες εικόνες, μνήμες, χρώματα και ήχους της ελληνικής υπαίθρου που αποτελούν σταθερά σημεία αναφοράς του ελληνισμού είτε βρίσκεται εντός, είτε εκτός Ελλάδος. Αυτούς τους ήχους μου αρέσει να τραγουδώ και να μεταφέρω με τη φωνή μου όπου κι αν βρεθώ», λέει η Bασιλική Καρακώστα, με αφορμή την εμφάνιση της στη Γαλλία. «Θα είναι μια ζεστή βραδιά όπου το τραγούδι και το συναίσθημα θα γίνουν η ακλόνητη γέφυρα επαφής με την μητέρα Ελλάδα και την ψυχή μας».

Ο Ελληνογαλλικός Πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικός Σύλλογος ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Defkalion) ιδρύθηκε το Μάρτη του 1997, από Έλληνες πρώτης γενιάς, εγκατεστημένους στη Γαλλία, από Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς καθώς και από φιλέλληνες. Με τις εκδηλώσεις του φιλοδοξεί να δώσει βήμα στη σύγχρονη ελληνική σκέψη και δημιουργία, να προβάλλει την ελληνική τέχνη και τον πολιτισμό.