Μουσική

Jazz on Tinos 2014. Αφιέρωμα στον Μάρκο Αλεξίου

Με ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Μάρκο Αλεξίου ανοίγει σήμερα, 28 Αυγούστου, το Jazz onTinos, το Φεστιβάλ που καθιέρωσε την Τζαζ στην Τήνο και έδωσε το λάκτισμα για τον πολλαπλασιασμό των τζαζ σκηνών σε όλο το Αιγαίο.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στο Μέγαρό του, και φέτος είναι αφιερωμένο στον πρωτοπόρο Έλληνα μουσικό της Τζαζ, πιανίστα, κημπορντίστα, συνθέτη, συγγραφέα, εκπαιδευτικό και μουσικό ερευνητή Μάρκο Αλεξίου, του οποίου ο θάνατος, τον Φεβρουάριο του 2014, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

markosalexiou

Το τριήμερο 28-30 Αυγούστου, το Jazz onTinosπαρουσιάζει το έργο τού Αλεξίου μέσα από συνθέσεις του. Η επιλογή καλλιτεχνών που τον τελευταίο χρόνο κυκλοφόρησαν σπουδαίους δίσκους τζαζ φανερώνει πως το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό του έργο βρίσκει στην πατρίδα μας λαμπρούς συνεχιστές με διεθνή καριέρα.

Τρία βράδια Jazz, σε ένα μουσικό αποχαιρετισμό στο καλοκαίρι, με ελεύθερη είσοδο, στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και επιμελείται ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του, Γιώργος Κοντραφούρης.

Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 28 Αυγούστου, με Flying Jazz: Στέφανος Ανδρεάδης, κιθάρα Δήμος Δημητριάδης, σαξόφωνο, Γιάννης Παπαδόπουλος, hammond, Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, ντραμς.

 

 

Ακολουθεί η Jazz τραγουδοποιός και πιανίστα Tamuz Nissim, από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ, με τους Γιώργο Νάζο, κιθάρα, Γιώργο Πολυχρονάκο, ντραμς, και Βασίλη Στεφανόπουλο, μπάσο.

Το Jazz on Tinos Φεστιβάλ διαρκεί έως το Σάββατο 30 Αυγούστου.