Εικαστικά Μουσική Φωτογραφία

Η νύχτα μέρα από σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, μέσα από ένα τετραήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, από 21 έως 24 Ιουνίου,

με πολλή μουσική, φωτογραφία, τέχνη, αθλητισμό, μαγεία και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, την Κυριακή 21 Ιουνίου, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος γεμίζει μουσική και τραγούδι, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, με μία μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, ενώ παράλληλα εγκαινιάζεται και η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή, η οποία θα φιλοξενηθεί στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου

Στο Ξέφωτο, 21:00

D. Savvopoulos_1

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ανοίγει τη μεγάλη γιορτή γνωριμίας με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, με μια συναυλία με τα τραγούδια και τις μπαλάντες του, διαχρονικά και στοχαστικά, με το αναλλοίωτο στιλ του, με εκείνο που μεταμόρφωσε το ελληνικό τραγούδι από τη δεκαετία του ’60. Μαζί του σε αυτό το μουσικό ταξίδι , εκτός από τους μόνιμους συνεργάτες του, θα είναι η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γεώργιου Κανδρεβιώτη. Τη συναυλία ανοίγει η Underground Youth Orchestra, μια ορχήστρα νέων σπουδαστών μουσικής, ηλικίας 10 έως 22 ετών, με διευθυντή το δημιουργό της, Κώστα Ηλιάδη.

 

Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή

Στα Δυτικά Μονοπάτια, από τις 18.00

Η γέννηση και η εξέλιξη του ΚΠΙΣΝ μέσα από το φακό του ειδικευμένου στην εφαρμοσμένη φωτογραφία, Βασίλη Μακρή, με πρωταγωνιστές τους πρώτους χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), Μαρία Κουσουνή και Βαγγέλη Μπίκο. Χορευτικές φιγούρες στο χώμα, στο ξύλο και στο τσιμέντο, δίνουν ψυχή στο εργοτάξιο και αποτυπώνουν τη διαδρομή του από το 2013 μέχρι σήμερα, καταγράφοντας την εξέλιξη του έργου από το 2013 μέχρι σήμερα.