Μουσική

Οι Music Soup με γκεστ τον Δημήτρη Βασιλάκη

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, όπως και κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, οι Music Soup παρέα με ένα καλεσμένο έκπληξη παρουσιάζουν ένα Jazz πρότζεκτ, φτιαγμένο ειδικά για το Afrikana Jazz Bar.

Πατώντας πάνω στην παράδοση του κλασικού organ trio, οι Music Soup δημιουργούν ένα δικό τους, σύγχρονο groove που ξαφνιάζει με τις εναλλαγές στους ρυθμούς και τις διαθέσεις. Με αφετηρία αγαπημένα τζαζ στάνταρντς, μπλουζ, latin ,funky grooves το εκρηκτικό γκρουπ επιχειρεί διασκευές ποπ vasilakisτραγουδιών παρουσιάζοντας και μερικές από τις δικές τους συνθέσεις. Από τον Nat King Cole στους Beatles και από τον Horace Silver μέχρι τον Stevie Wonder ,τον Burt Bacharach και τον Sting με όχημα την αγάπη για τη ζωή και τη μουσική.

Καλεσμένος της δεύτερης εμφάνισης του γκρουπ την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου είναι ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης.

O Δημήτρης Βασιλάκης έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων: Νέα Υόρκη (Onassis Cultural Center), Σικάγο (Jazz Showcase), Λονδίνο (Royal Festival Hall, Purcell Room), Παρίσι (Conservatoire de Paris). Επίσης έχει παίξει για 2 Έλληνες προέδρους δημοκρατίας, 3 πρωθυπουργούς καθώς και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton κατά την επίσημη επίσκεψή του το 1999, με εγκωμιαστικές αναφορές του ιδίου στον Ελληνικό και διεθνή τύπο. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια όπως: Yale, Queens, Skidmore, DePaul, Columbia, Royal Academy, Αριστοτέλειο, Μακεδονία, Καποδιστριακό. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο ‘Across The Universe’ – που αποτελεί το ντεμπούτο του και ως τραγουδιστή – είχε μεγάλη επιτυχία και του εξασφάλισε δύο περιοδείες. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Ronnie Scott’ s για το London Jazz Festival 2012, στο Lincoln Center @ Dizzy’ s Club το 2013 και κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα από Downbeat magazine και Jazz Times.

 

Ευγενία Καρλαύτη (organ,vox)

Νέστορας Δημόπουλος (κιθάρα)

Γιώργος Κωστελέτος (ντραμς)

Δημήτρης Βασιλάκης (σαξόφωνο)

 

Ώρα έναρξης 22:30

Afrikana Jazz Bar: Ιεροφαντών 13 (συνέχεια οδού Κεραμεικού)

Τηλ. 210 3410445