Μουσική

Η Μόρφω Τσαϊρέλη στο Τρένο στο Ρουφ

Με την επιτυχημένη μουσική παράσταση «Ο Γύρος του Κόσμου σε 30 τραγούδια» επιστρέφουν η Μόρφω Τσαϊρέλη και οι συνεργάτες της στον Μουσικό Σεπτέμβριο για μικρούς και μεγάλους

στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ.

Με ένα μουσικό υπερωκεάνιο βάζουμε πλώρη, με αφετηρία τον Πειραιά, για τα λιμάνια της δυτικής Μεσογείου και του Buenos Aires, κάνοντας στάσεις στη Νέα Υόρκη και τα Βρετανικά νησιά, διασχίζοντας με τρένο τις χώρες της Ευρώπης μέχρι την Κωνσταντινούπολη, με τελικό προορισμό και πάλι την Αθήνα.

Στην παρέα οι μουσικοί
Άλκηστις Ραυτοπούλου: πιάνο και πλήκτρα
Φώτης Μυλωνάς: κιθάρα, μπάσο, πνευστά, μαντολίνο
Δημήτρης Παπαλάμπρου: κιθάρα και μπάσο
Σωκράτης Γανιάρης: κρουστά
Τραγουδά η Mόρφω Τσαϊρέλη

Η Μόρφω Τσαϊρέλη γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε. Πήρε τα πρώτα μαθήματα φωνητικής με το Φραγκίσκο Βουτσίνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, για να συνεχίσει στο Εθνικό Ωδείο, με τη Στέλλα Χροναίου. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς έλληνες συνθέτες (Γιώργο Ανδρέου, Ηλία Λιούγκο, Κώστα Καλδάρα, Γιώργο Σταυριανό, Στέλιο Βαμβακάρη, Χρήστο Τσιαμούλη, Ηρακλή Βαβάτσικα), αλλά και με σπουδαίους έλληνες τραγουδιστές (Δημήτρη Μητροπάνο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα κ.α.), ενώ έχει επίσης συμπράξει και με τον κιθαριστή και συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Εκτός από τις συχνές εμφανίσεις της σε διάφορες μουσικές σκηνές, διατηρεί το duetto “Για φωνή και ακκορντεόν” μαζί με τον ερμηνευτή και συνθέτη Ηρακλή Βαβάτσικα, με τον οποίο συνεργάζεται τόσο σε συναυλίες όσο και σε δισκογραφικές δουλειές. Από το Σεπτέμβριο του 2009 συμπράττει και με το quintetto “Tangarto”, σε μουσικές Astor Piazzolla και συνθέσεις tangos. Τέλος συνεργάζεται επίσης με το κουαρτέτο σαξοφώνων “Sax on off”.

Πληροφορίες

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21.30
Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ