Μουσική

Η Κρήτη τραγουδάει και στα Νταμάρια

Σε ένα μουσικό ταξίδι βαθειά στις ρίζες, σε μια μοναδική τοποθεσία, στα Νταμάρια που βρίσκονται στα όρια μεταξύ του Δήμου Βύρωνα και Υμηττού, μας προσκαλούν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου,

ο Γιώργος Ν. Ξυλούρης και οι φίλοι του ρ/σ Στο Κόκκινο.

Για ένα βράδυ οι σημαντικότεροι Κρήτες δημιουργοί θα δώσουν το στίγμα από τον πολιτιστικό χάρτη της Μεγαλονήσου όπου μέσα από μελωδικά μονοπάτια θα συναντηθούν η Κίσσαμος με τη Σητεία, το Λυβικό Πέλαγος με το Κρητικό και ο Ψηλορείτης με τα Αστερούσια και τα Λευκά Όρη.

psarantonis

Τριαντα δύο καλλιτέχνες θα συναντηθούν και θα συνυπάρξουν μουσικά για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή προσφέροντάς μας στιγμές γνήσιας κρητικής μυσταγωγίας.

ROSS_Daly

Λύρες, βιολιά, λαούτα, μαντολίνα, θιαμπόλια και ασκομπαντούρες θα πουν την ιστορία μιας παράδοσης χιλιάδων χρόνων που συνεχίζει να εξελίσσεται και να κρατάει ζωντανή και ατόφια την ταυτότητά της.

Νίκη Ξυλούρη

Νίκη Ξυλούρη

Με σκοπούς και μελωδίες θα γνωρίσουμε τις απόκρημνες κορυφές, τις δυσπρόσιτες ακτές και τις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων της Κρήτης μέσα από τη μακρόχρονη λαϊκή μουσική παράδοσή της που καταφέρνει να συγκινεί και να συνεπαίρνει άπαντες στο άκουσμά της.

Δημήτρης Σκουλάς

Δημήτρης Σκουλάς

Για πρώτη φορά οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της σημερινής μουσικής σκηνής της Μεγαλονήσου θα μεταφέρουν ατόφια την ταυτότητά της μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό, απ’ άκρη σ’ άκρη, με την υπογραφή του Γιώργου Ν. Ξυλούρη.

Βασίλης Σταυρακάκης

Βασίλης Σταυρακάκης

Συνταξιδιώτες σε αυτό το ταξίδι είναι οι: Ψαραντώνης, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπης Ξυλούρης, Γιώργος Στιβακτάκης, Ross Daly, Βασίλης Σταυρακάκης, Γιώργης Μανωλάκης, Κέλλυ Θωμά, Γιάννης Παπατζανής, Γιώργος Σαλούστρος (Κεχρής), Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Αντώνης Φραγκιαδάκης, Θανάσης Σταυρακάκης, Αντώνης Μαρτσάκης, Νίκος Μαρεντάκης, Κανάκης Κοζωνάκης, Φραγκίσκος Μπαλτζάκης, Βαγγέλης Βαρδάκης, Μανώλης Λιαπάκης, Γιάννης Γενειατάκης, Αστρινός Ζαχαριουδάκης, Δημήτρης Σκουλάς, Αντώνης Ζαχαριουδάκης, Κάρολος Κουκλάκης & Ειρήνη Δερέμπεη, Βασίλης Τζωρτζίνης, Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), Χαράλαμπος Χαιρέτης (Βούργιας), Βασίλης Δραμουντάνης, Λευτέρης Μπέρκης, Γιώργος Νταγιαντάς, Μανώλης Σκουμπάκης.

Κέλλυ Θωμά

Κέλλυ Θωμά

Info:

4 Σεπτεμβρίου Θέατρο Βράχων | Βύρωνας

Ώρα έναρξης: 20:30 |Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Γενική Είσοδος: 10€

Αντώνης Μαρτσάκης

Αντώνης Μαρτσάκης

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket Services_JPG www.ticketservices.gr & Στοά Πεζμαζόγλου-Πανεπιστημίου 39

Σημεία προπώλησης Φεστιβάλ βράχων

Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού
Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.
Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

Δημαρχείο Δάφνης
Έλλης 16 & Κανάρη, Δάφνη 1ος ορ.
Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 12.00

Δημαρχείο Υμηττού
Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ. – 12.00

Ταμείο Θεάτρου Βράχων
Καθημερινά 6.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.