Μουσική

Οι KollektivA live στο KooKoo

KOLLEKTIVA

Με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου «Η Μπαλάντα της Φυλακής» , οι KollektivA, ένα από τα πλέον ανερχόμενα group του ελληνόφωνου heavy και rock ήχου, επιστρέφει στο Kookooτην Πέμπτη 3 Ιουλίου, για ένα εκκωφαντικό live.

Οι KollektivA, έχοντας κάνει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, είχαν στα σχέδιά τους εδώ και καιρό, τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεματικού έργου. Έτσι, μετά από μελέτη και δουλειά μηνών κατέληξαν στη «Μπαλάντα της Φυλακής».

Πρόκειται για ένα concept μουσικο-θεατρικό έργο, που αποτελείται από 4 πράξεις. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στις συμβολικού (ή και όχι) χαρακτήρα «φυλακές του Κόσμου».

Θέμα του έργου είναι το δίπολο «εγκλεισμός – απελευθέρωση» και είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του OscarWilde, «Η μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ» ,1897), το οποίο ο μεγάλος Ιρλανδός δημιουργός έγραψε λίγο μετά τον εγκλεισμό του εκεί. Τον περασμένο Οκτώβρη μάλιστα, πάνω από 100 χρόνια μετά, αποφασίστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση το κλείσιμο της ιστορικής φυλακής, η οποία από το 1992 λειτουργούσε ως αναμορφωτήριο εφήβων(!).

Το ανατρεπτικό σενάριο προσεγγίζει εκ νέου απαξιωμένες έννοιες όπως η ηθική και η δικαιοσύνη, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα και το μοιραίο.

Οι KollektivA καταπιάνονται με αυτό το σκληρό και επίκαιρο θέμα και το επενδύουν με σκληρό ήχο που αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς ακροατές, επαναφέροντας τη δυνατή rock μουσική στο προσκήνιο. «Η Μπαλάντα της Φυλακής» περιέχει στιβαρά παιξίματα και ουσιαστικές ενορχηστρώσεις, δίνοντας βάρος στην -με θεατρικούς όρους- ροή.

Τα 13 τραγούδια συνοδεύονται από ηχογραφημένα θεατρικά μέρη τα οποία μαζί με το προσεγμένο sounddesign, βάζουν τον ακροατή μέσα στο περιβάλλον της φυλακής και τη δράση. Οι μουσικές συνθέσεις υποστηρίζουν την κάθε σκηνή και μαζί με το στίχο δημιουργούν ένα καλοδουλεμένο έργο.

KOLLEKTIVA 2 Η μπαλάντα της φυλακής

Σενάριο / Στίχοι / Διάλογοι: Φάνης Μαργαρώνης

Οι KollektivA είναι:

Θανάσης Χουλιαράς: φωνή

Φάνης Μαργαρώνης: κιθάρες, φωνές

Γιώργος Θεοφάνους: κιθάρες, πλήκτρα, theremin, φυσαρμόνικα, φωνές, ενορχήστρωση εγχόρδων, sound design

Μάκης Κρέτσης: φυσικά και ηλεκτρονικά κρουστά, φωνές, sound design

Γιώργος Παύλου: μπάσο, φωνές

Δημήτρης Γιαννούχος: τύμπανα, φωνές

Info

Πέμπτη 3 Ιουλίου
KOOKOO Live Music Bar: Ιάκχου 17, Γκάζι
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00
Είσοδος: 10 ευρώ (με μπύρα/ κρασί)
Πληροφορίες στα τηλ: 210 3450930, 6933 331003