Μουσική

Οι Χαΐνηδες πατάνε … Γκάζι

Σε μεγάλα κέφια πρέπει να είναι οι Χαΐνηδες και μάλλον έρχονται με διαθέσεις για άγριο ξενύχτι και πολλές συγκινήσεις, στη συναυλία που ετοιμάζουν την 1η Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη , στο Γκάζι.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το δελτίο τύπου που έστειλαν οι διοργανωτές, το οποίο λόγω του ιδιαίτερου ύφους, δημοσιεύουμε αυτούσιο:

«Ο όρος “μέσος άνθρωπος” είναι μια φτηνή κι επικίνδυνη επινόηση της βιομηχανίας της διασκέδασης.

Αντίθετα, στην παράσταση των ΧΑΙΝΗΔΩΝ, πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ’ αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύονται από τα παιδιά που κρύβουν μέσα τους».

 

 

Αναρωτιέται βέβαια κανείς αν από τώρα ο οίστρος είναι τέτοιου βαθμού τι θα γίνει το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη. Αυτό όμως θα μας το πουν οι Χαΐνηδες, έτσι όπως μόνο αυτοί ξέρουν, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

 

Οι Χαΐνηδες είναι ένα ανοιχτό μουσικό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Αποτελούνται από τους:

Δ. Αποστολάκης: λύρα, φωνή

Δ. Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, φωνή

Μ. Κώτη: φωνή

Δ. Μπρέντας: κλαρίνο ,γκάιντα, καβάλ, νέι

Μ. Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι

Α. Νόνης: κρουστά

Α. Σκαμνάκης: μπάσο

Τ. Κανέλλος: ντράμς

Κ. Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα