Μουσική

Οι Broken Fingers ανεβαίνουν στο τραίνο

Οι Broken Fingers είναι ένα αθηναϊκό τζαζ κουαρτέτο με ρεπερτόριο βασισμένο σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη. Οι συνθέσεις και οι έντονες αυτοσχεδιαστικές στιγμές των Broken Fingers

αντλούν στοιχεία από την παραδοσιακή και μοντέρνα τζαζ ενώ ο πειραματισμός με τις μουσικές φόρμες και η διαδραστικότητα αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής προσέγγισης του σχήματος.
Στο Τρένο στο Ρουφ παρουσιάζουν συνθέσεις από το νέο τους CD “Cyclothymia” καθώς και ανέκδοτα κομμάτια με επιρροές από την ευρωπαϊκή σκηνή και μοντέρνα τζαζ.

Broken Fingers_3

Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στο Άμστερνταμ και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ολλανδίας. Τον Αύγουστο του 2011 συμμετέχει στο 2o τζαζ φεστιβάλ της Καλαμάτας και τον Ιούλιο του 2012 στο 2o τζαζ φεστιβάλ Αγρινίου. Από τον Αύγουστο του 2013 το κουαρτέτο εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας με τους Γιώργο Δασκαλάκη στην κιθάρα, τον Μάριο Βαληνάκη στο σαξόφωνο, τον Κώστα Πατσιώτη στο κοντραμπάσο και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη στα τύμπανα. Το πρώτο τους cd με τίτλο “Cyclothymia” κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του 2014 από την εταιρία Polytropon.

Broken Fingers_4

info
Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, 21:30 μμ.
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Πληροφορίες: 210 5298922 / 6937 604988