Κινηματογράφος Μουσική

Η Αστέρω και οι S.W.I.M. ροκάρουν στην Ταινιοθήκη

Η Αστέρω, το διάσημο, ασπρόμαυρο, βωβό βουκολικό ειδύλλιο, που γύρισε το 1929 ο Δημήτρης Γαζιάδης με τους θηριώδεις Αλίκη Θεοδωρίδου, Αιμίλιο Βεάκη, Κώστα Μουσούρη και Δημήτρη Τσακίρη στους κεντρικούς ρόλους

ζωντανεύει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στη Ταινιοθήκη και στο πλαίσιο της «μικρής λέσχης», με ζωντανή μουσική επένδυση από τις S.W.I.M.( Μουσική, πλήκτρα, κιθάρες: Μαριλένα Ορφανού, Φωνητικά: Νατάσα Γιανναράκη, Κιθάρες: Τζίνα Δημακοπούλου, Τύμπανα, πλήκτρα: Μαρία Χατζάκου, Ενορχήστρωση & εκτέλεση : S.W.I.M.)
Η Αστέρω προσαρμόζει ξένα μελοδραματικά μοτίβα στη φουστανέλα, καθώς το σενάριο αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος της Αμερικανίδας Έ. Χ. Τζάκσον Ραμόνα, μιας ρομαντικής ιστορίας μεταξύ Ινδιάνων, η οποία είχε ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Ν. Γκρίφιθ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δ. Γαζιάδης, εργάστηκε ως οπερατέρ και βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στους Λιούμπιτς, Παμπστ, Λανγκ και Κόρντα.
Η αποκατάσταση της Αστέρως βασίστηκε στην κόπια με γαλλικούς μεσότιτλους που ανακαλύφθηκε στη Γαλλική Ταινιοθήκη το 2003, χάρη στο κοινοτικό πρόγραμμα Lumière και αποτελεί συνεργασία των δύο Ταινιοθηκών.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γαζιάδης
Παίζουν: Αλίκη Θεοδωρίδου, Αιμίλιος Βεάκης, Κώστας Μουσούρης, Δημήτρης Τσακίρης
Μουσική: Μαριλένα Ορφανού
Φωνητικά: Νατάσα Γιανναράκη
Ενορχήστρωση & εκτέλεση : S.W.I.M.
Κιθάρες: Τζίνα Δημακοπούλου
Τύμπανα, πλήκτρα: Μαρία Χατζάκου
Πλήκτρα, Κιθάρες: Μαριλένα Ορφανού

Είσοδος: 7 ευρώ