Μουσική

Η Αλέξια στα “Κατεχόμενα”. Βίντεο

Alexia Vassiliou_2

Σαράντα χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή 39% των εδαφών της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχαίου Θεάτρου της Σαλαμίνας (11ος αιώνας), η Αλέξια επισκέπτεται …

το Αρχαίο θέατρο για να αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους της και να τραγουδήσει στον απαγορευμένο γι αυτήν, ως Κυπρία και ως τραγουδίστρια, χώρο.

Με αυτόν το τρόπο η Αλέξια επιλέγει να επανασυνδεθεί με την γη στην οποία πρωτοπερπάτησε παιδί, μετά τον εκτοπισμό, μέσω αυτής της θεραπευτικής, σχεδόν τελετουργικής διαδικασίας, δημιουργώντας μία ένωση του παρελθόντος της με το παρόν της, διά μέσου της φωνή της, της παρουσίας, αλλά και της απουσίας της.

 

 

Η Αλέξια μοιράζεται την εμπειρία της μέσω αυτού του ντοκυμαντέρ – βίντεο με τρόπο κινηματογράφησης βασισμένο στον Αυτοσχεδιασμό, η οποία ανήκει στην κατηγορία του είδους Σινεμά Βεριτέ. Είναι δηλαδή: χωρίς σενάριο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς πρόβα, απρόσμενο, αλλά απεικονίζει μια κατάσταση πραγματική, όπως ο τρόπος με τον οποίο βιώνει τον κόσμο ένα παιδί – όπως ο τρόπος με τον οποίο βιώνει η Αλέξια τον κόσμο.

Το σάουντρακ για αυτό το φιλμ, τη Μουσική και τους στίχους έγραψε και τραγουδά η Αλέξια. Το τραγούδι ονομάζεται “TIME/Χρόνος” και είναι από το τριπλό cd της Αλέξιας: Re-bE.