Μουσική

H Nana Simopoulos με σιτάρ και μπουζούκι

Ένα μουσικό ταξίδι από την Ινδία στην Ελλάδα και τελικόσταθμό την world jazz παρουσιάζει η διακεκριμένη μουσικοσυνθέτις Nana Simopoulos, πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαίρετων μουσικών, την Πέμπτη 4 Ιουνίου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

H Nana Simopoulos ζει στη Νέα Υόρκη. Η μουσική της κινείται στη σκηνή της world jazz, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, μπουζούκι και σιτάρ. Παίζοντας με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο ινδικό σιτάρ, jazz κιθάρα και μπουζούκι δημιουργεί ηχητικές δονήσεις που είναι βαθιά μυστικιστικές. Στη μουσική της η Ινδία σμίγει με την Ελλάδα, η Ελλάδα με την Αφρική και όλα συναντούν τη τζαζ. Οι ελληνικοί ρυθμοί που χρησιμοποιεί είναι κυρίως από την ελληνική μουσική, όπως Καλαματιανό και Συρτό, αργό ζεϊμπέκικο και τσάμικο. Οι αρμονίες της είναι από την κλασική μουσική και τη τζαζ, ενώ χρησιμοποιεί συχνά το ισοκράτημα από τη βυζαντινή μουσική, η οποία είναι παρόμοια με την ινδική μουσική.

Nana Simopoulos 4

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τη Nana όλο και πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της, με εμφανίσεις και συνεργασίες με έλληνες καλλιτέχνες. «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα βρίσκω όλο και περισσότερους ταλαντούχους μουσικούς και εξαιρετικούς χώρους για την εκτέλεση της jazz», λέει η Nana χαρακτηριστικά.

Μαζί της οι: Μάνος Λούτας στο μπάσο, Sam Malieri στο σαξόφωνο, ο Solis Barki στα κρουστά και η Caryn Heilman στα κρουστά και στο χορό.

Παίζουν:

Nana Simopoulos: sitar, guitar, bouzouki

Caryn Heilman: percussion and dance

Manos Loutas: bass

Sam Malieri Sax

Solis Barkis: percussion

Info
Νομισματικό Μουσείο
Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
210 3610067 |