Μουσική

Γιάννης Μαρκόπουλος: «Εντεύθεν»

MARKOPOULOS - KELESIDI _DSC0199

M’ ένα δυναμικό μουσικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πολλά από τα παλιά αγαπημένα του έργα αλλά και νέες συνθέσεις, επανέρχεται στο Ηρώδειο, στις 6 Ιουλίου ο Γιάννης Μαρκόπουλος, διευθύνοντας ο ίδιος τα έργα του σ’ ένα μουσικό ταξίδι που φέρει τον συμβολικό τίτλο ΕΝΤΕΥΘΕΝ.

 

MARKOPOULOS - GARGANOYRAKIS _DSC0344

Για τον συνθέτη ο τίτλος της συναυλίας δηλώνει τη συμβολική ενέργεια της έμπνευσης που ξεκινά “από εδώ” από την χώρα του πολύπτυχου πολιτισμού και σε αυτό το ταξίδι έχει συνταξιδιώτες τον Γιώργο Νταλάρα, την σοπράνο Έλενα Κελεσίδη,τον Vassilikos,τη Μυρτώ Ναούμ, τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη, τον Λάκη Χαλκιά,τη Σοφία Μάνου και τη   Νεφέλη Μπερή .

MARKOPOULOS - VASSILIKOS

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα μας θυμίσει τα διαχρονικά εκείνα τραγούδια και τις συνθέσεις του που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στο χρόνο. Ανάμεσά τους το Καφενείον η Ελλάς, τα Μαλαματένια λόγια, η Μητέρα Μεγαλόψυχη, το Ζαβαρακατρανέμια, αλλά και πληθώρα από αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συγκινούν πάντα.

MARKOPOULOS _DSC026

Ωστόσο, ο Μαρκόπουλος ως συνθέτης του χτες αλλά και του σήμερα, διατηρεί την έμπνευση του ζωντανή και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο τέσσερα νέα τραγούδια του, ενώ θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του “Κονσέρτο- Ραψωδία για Νέι (αρχαίος αυλός) και ορχήστρα». Οι ερμηνευτές πλαισιώνονται από το Χορωδιακό σύνολο της ΔΕΗ σε προετοιμασία Κωστή Κωνσταντάρα και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία υπό την διεύθυνση του συνθέτη. Το Κοντέρτο για Νέι και Ορχήστρα θα αποδώσει η Σύλβια Κουτρούλη.

 

info

Ηρώδειο 6 Ιουλίου

Ώρα έναρξης: 21.00