Κινηματογράφος Μουσική

«Ένα ταξίδι στα όρια» από τους Victory Collapse

Μια περιπετειώδης βραδιά αναμένεται την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στο Τριανόν της οδού Κοδριγκτώνος καθώς για περισσότερες από δύο ώρες οι Victory Collapse, ο νέος τους δίσκος “Atlas”, ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης και η

τελευταία του ταινία « Interruption», αναμετρώνται μαζί με το κοινό, τον ζωντανό ήχο και την κινηματογραφική εικόνα.

Σημειώνεται πως το γνωστό post punk συγκρότημα Victory Collapse “έντυσε” μουσικά την πρόσφατη ταινία του Ζώη . Στο Τριανόν θα συνδυάσουν την μουσική της ταινίας με τον νέο τους δίσκο “Atlas” σε μια σύνθετη παράσταση που θα περιλαμβάνει επίσης εικόνες, αποσπάσματα, συνεντεύξεις συντελεστών και επιπλέον σκηνές από την ταινία. Θα ακουσθούν μουσικές που γράφτηκαν για κάποιες σκηνές της ταινίας καθώς και τραγούδια από τον νέο δίσκο τους που θα συνδιαλέγονται με την εικόνα.

DSC08777

Οι ίδιοι οι Victory Collapse μιλάνε για “ένα ταξίδι στα όρια, ανάμεσα στο θέατρο και την πραγματικότητα, τις αισθήσεις και την κραυγή , απέναντι σε μία Δύση που παραπαίει, από τους μελαγχολικούς περιπλανώμενους μουσικούς της Κωμωδίας Θανάτου, με το σκοτεινό λυρικό ρομαντισμό τους”.

directors photo shootings

Σημείωμα του Γιώργου Ζώη για την ταινία

Το Interruption είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα θέατρο. Το θέατρο προέρχεται από τη λέξη “θέατρον” που σημαίνει το μέρος όπου πάμε για να δούμε. Το Interruption είναι μια ταινία για την ίδια την θέαση. Στις 23 Οκτώβρη 2002, πενήντα οπλισμένοι Τσετσένοι εισβάλλουν σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας. Στα πρώτα λεπτά της εισβολής, το κοινό γοητευμένο από την απρόσμενη εξέλιξη, δεν καταλαβαίνει αν όλο αυτό είναι μέρος της παράστασης ή όχι. Σε αυτά τα κρίσιμα λεπτά, μυθοπλασία και πραγματικότητα, αλήθεια και ψέμα, λογική και παράλογο ταυτίστηκαν. Η ταινία είναι η διαστολή αυτών των πρώτων λεπτών αμφισημίας.