Μουσική

Έλλη Πασπαλά και The Underground Youth Orchestra

Μελωδίες και ήχους από τη μουσική μνήμη του ευρωπαϊκού νότου περιλαμβάνει η συναυλία που θα δώσουν η Έλλη Πασπαλά και η ορχήστρα νέων μουσικών The Underground Υouth Orchestra στα Μενάνδρεια 2014.

Η μουσική βραδιά στο Αίθριο Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης), την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, θα είναι ένα μουσικό ταξίδι στους σύγχρονους, αλλά και σε παλαιότερους ήχους των χωρών της μεσογείου, στο οποίο ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Nino Rota και τον Nicola Piovani, ο Ennio Morricone τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και αρκετούς άλλους δημιουργούς.

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Έλλη Πασπαλά είναι το αριστουργηματικό Canzone del Mal di Luna που συνέθεσε ο Ν. Piovani για την ταινία των αδελφών Ταβιάνι «Χάος» και αρκετές συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων κορυφαίων δημιουργών. Στη συναυλία συμμετέχουν, επίσης, οι νέοι τραγουδιστές: Νανά Περράκη, Αποστόλης Κίτσος και Κωνσταντίνα Κορδούλη. Η διεύθυνση και η ενορχήστρωση της συναυλίας ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή, μαέστρο και ιδρυτή της ορχήστρας Κώστα Ηλιάδη.

The Underground Youth Orchestra

The Underground Youth Orchestra

H Oρχήστρα

Η Underground Υouth Orchestra ιδρύθηκε το 2010 από τον μουσικό Κώστα Ηλιάδη και αποτελείται από έγχορδα (βιολιά, βιόλες, τσέλα, κοντραμπάσο), ξύλινα πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνο), κρουστά και πιάνο. Όταν οι ενορχηστρώσεις το απαιτούν, συμπληρώνεται με χάλκινα (τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο) και παραδοσιακά όργανα (κανονάκι).

Info:

Έλλη Πασπαλάκαι The Underground Youth Orchestra

Μουσική και τραγούδια από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την

Πορτογαλία

Αίθριο Δήμου Κηφισιάς

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ώρα έναρξης: 20.30 μ.μ.