Μουσική

Digital Performers στη Γκράβα

electrica

Ηλεκτρονική γίνεται το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Ιουνίου η Γκράβα, καθώς στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της περιοχής διοργανώνεται η Πανελλήνια Συνάντηση καλλιτεχνών που εκφράζονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Το D. P. M. (Digital Performers Meeting by saxelectro), περιλαμβάνει σεμινάρια με θέμα τη χρήση της Τεχνολογίας στη μουσική και τις παραστατικές τέχνες, performancesκαι συναυλίες ηλεκτρονικής Μουσικής.

Η έναρξη θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιουνίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Γκράβας, με το σεμινάριο του Ανδρέα Μουρτζούκου με θέμα «Τα διαδραστικά συστήματα και οι ασύρματοι κοντρόλερς».

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλα τα είδη Αισθητήρων (Bluetooth, Cameras, Hi Frequency, Infrared) και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην εποχή μας προκειμένου να μπορεί ο καλλιτέχνης να επέμβει ο ίδιος σε διάφορα events και παραμέτρους την ώρα της παράστασης, σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειαστεί να πλησιάσει τον υπολογιστή, αλλάζοντας δραματικά την ροη και τη φόρμα ενός project την ώρα που αυτό συμβαίνει.

Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει Performance από τον Ανδρέα Μουρτζούκο με θέμα: “SAXELECTRO MOVING HEADS”

Το βράδυ του Σαββάτου στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γκράβας ο Akis Petrinioths (The Doctor) θα παρουσιάσει το “Dr’s VooDoo Bass”, ο Βασίλης Κόκλας (Root) το “Psychoacoustic Therapy” και ο Κοσμάς Κατιμερτζής (Analog trip) το “Analog tape explorer”.