Μουσική

Baroque – Ηπειρώτικο “γλέντι” στο Πόρτα

Σ’ έναν ρευστό διάλογο ανάμεσα στο baroque, το παραδοσιακό, την jazz, το drum n’ bass, το theremin, την κιθάρα, το αναλογικό synth, ο Τηλέμαχος Μούσας με την εκρηκτική παρουσία του αιρετικού performer και κόντρα τενόρου, Λάμπρου Φιλίππου, συστήνουν το World Dog,

ένα μοναδικό θέαμα που ομογενοποιεί πειστικά πολλά διαφορετικά είδη και σε παρασύρει από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Μία παρουσίαση βασισμένη στον επερχόμενο δίσκο τους Let Me Weep, δισκογραφικό ντεμπούτο για το project World Dog. Καρποί μιας σχέσης που αποκαλύπτεται στην ωριμότερη και πιο ενθουσιώδη μορφή της. Μία συνεργασία που έχει ήδη αποδώσει καρπούς και εκτός συνόρων και μάλιστα αξιοσημείωτους, καθώς η διάσημη τσελίστα και ενορχηστρωτής των Antony and the Johnsons, Julia Kent, ηχογράφησε μαζί τους για τη διασκευή του Ηπειρώτικου “Αλησμονώ και Χαίρομαι”, ενώ το ίδιο τραγούδι αποτέλεσε αιτία για τη συνεργασία των Μούσα και Φιλίππου με το Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, μιας και το κομμάτι αποτελεί μέρος της παράστασης Addio, Addio Amore, a solo by Daphnis Kokkinos.

Σε αυτό το Baroque – Ηπειρώτικο “γλέντι” θα συμπράξουν μαζί με τους εξαιρετικούς Χρυσόστομο Μπουκάλη και Πάνο Τζινιόλη, που ολοκληρώνουν το άριστο επί σκηνής μείγμα.

 

foto8_1333

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι: Λάμπρος Φιλίππου (φωνητικά), Τηλέμαχος Μούσσας (κιθάρες/θέρεμιν/αναλογικό συνθεσάιζερ), Χρυσόστομος Μπουκάλης (κοντραμπάσο), Παναγιώτης Τζινιόλης (τύμπανα).
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Δημητριάδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Νικόλας Μπουντούνης
Photos Mike Rafail

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ – ΤΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ
Οι «Τρίτες Παράλληλες» είναι ο κύκλος συναυλιών, ρεσιτάλ και μουσικών προγραμμάτων που το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει στο κοινό του ακολουθώντας τον απλό άξονα: «Η μουσική χωρίζεται σε δύο είδη, την καλή και την κακή». Εμείς το δεύτερο είδος το αφήσαμε απ’ έξω. Όλες όμως οι «υποκατηγορίες» του πρώτου έχουν και θα έχουν χώρο στο πλουσιότατο πρόγραμμά μας: κλασσική, σύγχρονη, πειραματική, pop, indie, ροκ, μπαρόκ, τζαζ, μεσαιωνική, φολκ, παλιά και νέα (έως πολύ νέα). Φιλοδοξία μας οι μουσικές εκπλήξεις: απρόσμενες συναντήσεις, βραδιές με χιούμορ, αναπάντεχο λυρισμό, πρώτες εκτελέσεις και παιχνιδιάρικες επανεκτελέσεις σε μια σειρά από μοναδικές και πρωτότυπες βραδιές.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Μουσικού Κύκλου: Κορνήλιος Σελαμσής.

 

foto9_1333
4 Νοεμβρίου
Andreas Polyzogopoulos New Quartet
Roadtrip από το Oslo στη λίμνη Καϊάφα
11 Νοεμβρίου
Ensemble Όμικρον
18 Νοεμβρίου
Sancho 003
25 Νοεμβρίου
Artéfacts Ensemble
Αμερικάνικος Μινιμαλισμός
Πληροφορίες
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Μεσογείων 59,
τηλ. 210 77 11 333
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
Κάθε Τρίτη 21.15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 10 €