Μουσική

Από τη Θεσσαλονίκη στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια

Ένα από τα πιο δυναμικά και ανερχόμενα μουσικά σύνολα, το Κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης», το οποίο απαρτίζουν σημαντικοί μουσικοί της νεώτερης γενιάς, έρχεται από τη Θεσσαλονίκη στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια,

την Κυριακή 17 Μαΐου, όπου θα ερμηνεύσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα με έργα Αιμίλιου Ριάδη και Φραντς Σούμπερτ. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί), Γεώργιος Κουγιουμτζόγλου (βιολί), Αλεξάνδρα Βόλτση (βιόλα), Λίλα Μανώλα (βιολοντσέλο).

Στο πρόγραμμα της συναυλίας στο Φουαγέ θα ακουστούν οι Παραλλαγές από το Κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ του Αιμίλιου Ριάδη, καθώς και το Κουιντέτο εγχόρδων σε ντο μείζονα, έργο 163 του Φραντς Σούμπερτ. Στο έργο του Σούμπερτ, ο Άγγελος Λιακάκης στο βιολοντσέλο συμπράττει μαζί με το μουσικό σύνολο.

Το Κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» ιδρύθηκε το 2005 από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα από την κλασική περίοδο μέχρι και τον 21ο αιώνα. Πήρε το όνομά του από τον σπουδαίο Θεσσαλονικιό συνθέτη και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο δραστήρια και διακεκριμένα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα.

info

Κύκλος εκδηλώσεων Απογεύματα στο φουαγέ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης»

Ώρα έναρξης: 18.00

Γενική είσοδος: €5