Μουσική Όπερα

Αφιέρωμα στην Elvira de Hidalgo στο Μέγαρο

Μια βραδιά λόγου και μουσικής για τη διάσημη ισπανίδα λυρική αοιδό, σε μια εκδήλωση – προπομπό για τη «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» που ανεβαίνει στις 24 και 26 Μαρτίου.

Η εισαγωγική αυτή εκδήλωση γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 7 Μαρτίου, 8:30 μ.μ., στο πλαίσιο του Κύκλου Επιλογές με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δύο σύντομες διαλέξεις σχετικά με τη ζωή και την καριέρα της Eλβίρα ντε Ιντάλγκο από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και κριτικό της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Ισπανίας Ricardo de Cala [Ρικάρδο ντε Κάλα] (με ταυτόχρονη μετάφραση από τα ισπανικά), καθώς και από τον λυρικό τραγουδιστή και παιδαγωγό Άρη Χριστοφέλλη, που έχει κάνει συστηματικές έρευνες για τη διάσημη σοπράνο και δασκάλα. Οι ομιλίες θα διανθιστούν με αποσπάσματα από ηχογραφήσεις της ντε Ιντάλγκο.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ρεσιτάλ της ισπανίδας υψιφώνου Ruth Iniesta [Ρουτ Ινιέστα], την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Μιχάλης Παπαπέτρου. Θα ακουστούν άριες από όπερες στις οποίες είχε διακριθεί η ντε Ιντάλγκο, όπως ο Κουρέας της Σεβίλλης του Ροσσίνι (ένα έργο που σφράγισε με την ερμηνεία της η διάσημη λυρική ερμηνεύτρια), η Υπνοβάτιδα του Μπελλίνι, ο Ντον Πασκουάλε του Ντονιτσέττι, η Μανόν του Μασνέ, ο Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Γκουνό. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι μελωδίες εντέχνων τραγουδιών που υπογράφουν ο Αργεντινός Αλμπέρτο Χιναστέρα, οι Ισπανοί Ενρίκε Γρανάδος, Φεδερίκο Μορένο Τορρόμπα και Ρουπέρτο Τσαπί. Θα ακουστούν επίσης οι λεπτεπίλεπτες mélodies του Γάλλου Κλωντ Ντεμπυσσύ.

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

7 Μαρτίου 2015/20:30

Τιμές:

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 5

Πολύτεκνοι, 65+: € 8

Ζώνη Β: € 12

Ζώνη Α: € 20