Κινηματογράφος Ντοκιμαντέρ

Ξενάγηση στον κόσμο των αδελφών Heymann

Επικεφαλής μιας από τις πιο γνωστές εταιρείες παραγωγής ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, το δυναμικό δίδυμο των αδελφών Tomer και Barak Heymann έχει στο ενεργητικό του συνολικά περίπου τριάντα ταινίες, βραβεία σε φεστιβάλ και πολλά εργαστήρια

ντοκιμαντέρ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις 14 Μαΐου οι αδελφοί Heymann θα γίνουν γνωστοί και στο ελληνικό κοινό μέσα από το αφιέρωμα που έχει ετοιμάσει το Exile Room, το οποίο περιλαμβάνει την προβολή τεσσάρων ταινιών τους (στις 14 και 21 Μαΐου) και δύο ημέρες δωρεάν μαθημάτων από τον Tomer Heymann, ο οποίος θα διδάξει ένα διήμερο εργαστήριο, στις 16 και 17 Μαϊου, με θέμα τη μεθοδολογία και τις σκηνοθετικές ιδιαιτερότητες του έργου τους.

Την πρώτη μέρα του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες «I shot my love» και «The Queen has no crown»

SHOT MY LOVE 1

I SHOT MY LOVE (2010)

Πέμπτη 14/5 στις 21:00 Exile Room

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann / Χώρα: Ισραήλ, Γερμανία / Διάρκεια: 56’

Εβδομήντα χρόνια από τότε που ο παππούς του δραπέτευσε από τη ναζιστική Γερμανία με προορισμό την Παλαιστίνη, ο Ισραηλινός ντοκιμαντερίστας Tomer Heymann επιστρέφει στη χώρα των προγόνων του για να παρουσιάσει την τελευταία του ταινία στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκεί, γνωρίζει έναν άντρα που θα του αλλάξει τη ζωή και η 48ωρη ερωτική τους περιπέτεια εξελίσσεται σε μία ουσιαστική σχέση. Όταν o Γερμανός χορευτής φίλος του αποφασίζει να μετακομίσει στο Τελ Αβίβ, θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη συμβίωση με έναν καινούργιο σύντροφο, αλλά και να ενταχθεί στην περίπλοκη πραγματικότητα του Ισραήλ, κάτι που οι γερμανικές του καταβολές κάνουν ακόμα πιο δύσκολο. Το “I Shot Μy Love” αφηγείται μια ιστορία αγάπης, ενώ ταυτόχρονα καταγράφει τη σχέση του ζευγαριού με τη βαθιά παραδοσιακή μητέρα του Tomer.

Στα ΕΒΡΑΪΚΑ, τα ΑΓΓΛΙΚΑ και τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ με αγγλικούς υπότιτλους * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

THE QUEEN HAS NO CROWN (2011)

Πέμπτη 14/5 στις 22:00 Exile Room

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann / Χώρα: Ισραήλ / Διάρκεια: 52’

QUEEN 2

Ο καημός της οικογένειας, η απώλεια και η αίσθηση του ξεριζωμού. Το “The Queen Ηas Νo Crown” ακολουθεί τις ζωές πέντε αδερφών και της μητέρας τους κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας. Τρεις από τους γιους της αφήνουν πίσω τους το Ισραήλ σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Αμερική. Κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα, όμως, καταστρέφουν εκείνα της διαζευγμένης μητέρας τους, η οποία μένει μόνη της στο Ισραήλ με τους δύο εργένηδες γιους της: ο ένας στρέιτ αλλά εργένης, και ο άλλος, ο Tomer, γκέι. Ψηλαφώντας τον πόνο της ξενιτιάς και τις χαρές της οικογενειακής ζωής, το έργο καταγράφει τις δύσκολες αποφάσεις που αναγκάζονται να πάρουν τα μέλη της οικογένειας και τη διατάραξη των μεταξύ τους δεσμών, εξαιτίας των προσωπικών τους επιλογών.

Στα ΕΒΡΑΪΚΑ και τα ΑΓΓΛΙΚΑ με Αγγλικούς υπότιτλους * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Το αφιέρωμα οργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.