Κινηματογράφος

“Τρελή αγάπη” στους κινηματογράφους

Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της αυτοκτονίας του εκκεντρικού συγγραφέα Heinrich von Kleist και της Henrietta Vogel το 1811, το Amour Fou (Τρελή αγάπη) αποδεικνύεται μία σαρκαστική και αναπάντεχη εκδοχή αυτού που λέμε πεθαίνω από έρωτα.

Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία της Αυστριακής Jessica Hausner (Lovely Rita, Lourdes) είναι αφοπλιστικά χιουμοριστική, εξαιρετικά κεντημένη και σκοτεινά ρομαντική. Κινηματογραφική φινέτσα, άψογα δομημένοι διάλογοι, σφιχτή κινηματογράφηση είναι τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την αξέχαστη ιστορία που μπορεί να παραιτείται από τη ζωή αλλά ποτέ από τον έρωτα.

HAUAMO_09

Ο νεαρός Heinrich είναι ένας Βερολινέζος μελαγχολικός ποιητής του ρομαντισμού, που θεωρεί ότι η καλύτερη απόδραση από την απόγνωση είναι η αυτοχειρία. Αποφασίζει να βρει μία γυναίκα που θα τον ακολουθήσει στο απονενοημένο διάβημα. Εν τω μεταξύ, οι γιατροί διαγιγνώσκουν ότι η -γοητευμένη από το αμφιλεγόμενο έργο του Heinrich- Henrietta πάσχει από μία καταληκτική ασθένεια. Οι δυο τους αποφασίζουν να εκτελέσουν μαζί το σχέδιο του Heinrich και η εμπειρία τους θα είναι αλλόκοτη και διαφωτιστική.

HAUAMO_15

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Jessica Hausner

Σενάριο: Jessica Hausner

Παίζουν: Christian Friedel, Birte Schnoeink, Stephan Grossman, Sandra Hüller, Holger Handtke, Barbara Schnitzler, Alissa Wilms, Paraschiva Dragus, Peter Jordan, Katharina Schüttler, Gustav Peter Wöhler, Marie-Paule von Roesgen, Marc Bischoff

Σχεδιασμός Παραγωγής: Katharina Wopeemrann

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Martin Gschlacht

Κοστούμια: Tanja Hausner

Μοντάζ: Karina Ressler

Διάρκεια: 96’

28 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood