Κινηματογράφος

Το «The dark horse » έρχεται στον Μικρόκοσμο

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πρωταθλητή σκακιού Genesis Potini, του Νεοζηλανδού με τη βασανισμένη ζωή που βγαίνοντας από το ψυχιατρείο κάνει σκοπό της ζωής του να προπονήσει παιδιά για το εθνικό πρωτάθλημα σκακιού, η ταινία « The dark horse »

σε σενάριο και σκηνοθεσία του James Napier Robertson, προβάλλεται από τις 27 Αυγούστου στον Μικρόκοσμο της οδού Συγγρού 106.

Τον όχι τόσο γνωστό αλλά χαρισματικό Potini ερμηνεύει ο Cliff Curtis. Στην ταινία παίζουν επίσης οι: James Rollenston, Kirk Torrance, Xavier Horan, Miriama McDowel και ο πρωτοεμφανιζόμενος Wayne Hapi.

Ο Genesis Potini, κάποτε πρωταθλητής σκακιού, μπαινοβγαίνει τα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικά ιδρύματα, πάσχοντας από σοβαρή διπολική διαταραχή. Μετά την έξοδο του από την κλινική και θέλοντας να δώσει άλλη μία ευκαιρία στη ζωή του, μετακομίζει στο μέρος που ζει ο αδελφός του, Ariki με τον γιο του, Μana.

the dark horse 2

Εκεί συμμετέχει σε μία λέσχη σκακιού, με την τρελή ιδέα να προπονήσει τα παιδιά για το εθνικό πρωτάθλημα. Στην προσπάθειά του αυτή, πρέπει να αναζητήσει την ευθύνη του να είναι αρχηγός, να πιλοτάρει τις συγκρούσεις μέσα στην συμμορία και να επιβιώσει μέσα από την δυνητικά καταστροφική διαμάχη που ξεσπά ανάμεσα σε αυτόν και τον αδερφό του για το μέλλον του ανιψιού του.

the dark horse 3

To ‘’The Dark Horse’’ εγκαινίασε το ‘’ New Zealand International Film Festival ‘’ του 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Auckland και στο Wellington. Έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο περσινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

Movie geek