Κινηματογράφος

“Το μαγικό δέρμα” του Μπαλζάκ θα κάνει ταινία ο Κ. Σαμαράς

kostis samaras

«Είναι καλό να ζητάμε οργισμένα την ασφάλεια ενός κράτους», παραδέχεται μιλώντας στο artplay ο βραβευμένος με τον Αργυρό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Δράμας, σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Σαμαράς, ο οποίος κατά την παραλαβή του βραβείου

από την Άντζελα Γκερέκου και απευθυνόμενος στην υφυπουργό πολιτισμού υποστήριξε πως «το κράτος δεν κάνει ό,τι μπορεί για το σινεμά, αλλά είναι εχθρικό απέναντί του», καταχειροκροτούμενος από το κοινό.

«Ο θυμός είναι απαραίτητος» επιμένει ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις», εμπνευσμένης από το ομώνυμο διήγημα του Σωτήρη Δημητρίου που αφηγείται μια σύγχρονη μελαγχολική ιστορία για συλλογές, εμμονές και έρωτες.

53ca60a66f0de3d33334a881a8254340

«Μια ταινία μοιάζει με στρατιωτική εκστρατεία», διευκρινίζει ο Κωνσταντίνος Σαμαράς και προσθέτει πως «ξεκινάς από το μηδέν και αναρωτιέσαι αν θα φτάσεις ποτέ στην άλλη όχθη. Αρχίζεις, τελειώνεις και τα χρήματα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι ακόμα στο δρόμο», λέει χαρακτηριστικά. Με τέσσερις ταινίες στο ενεργητικό του, βοηθός του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο τριαντάχρονος σκηνοθέτης, εξηγεί πως «όλα άρχισαν από μια ξεροκεφαλιά, όταν στα 16 μου χρόνια, από το πολύ σινεμά και την εμμονή με τις ταινίες, έκαψα το βίντεο! Στη συνέχεια πήγα στο Παρίσι να σπουδάσω σενάριο και σκηνοθεσία» Μετά το «Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις», ο Κωνσταντίνος Σαμαράς προετοιμάζει την νέα του ταινία, μια ελεύθερη διασκευή προσαρμοσμένη στην σημερινή πραγματικότητα, του βιβλίου του Μπαλζάκ «Το μαγικό δέρμα»!