Κινηματογράφος

Τα Καλιαρντά απόψε στο Booze

Η Πάολα Ρεβενιώτη και η κινηματογραφική ομάδα Paola Team Documentaries, παρουσιάζουν απόψε Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στις 20. 30 στο Booze: UPstairs, το πρώτο τους μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα τα Καλιαρντά.

Τα καλιαρντά ήταν η κρυφή γλώσσα τον ομοφυλόφιλων της Ελλάδας από τη δεκαετία του ’40 μέχρι και την αρχή της μεταπολίτευσης. Η Πάολα πρόλαβε τη χρήση των καλιαρντών στο τέλος τους, τη δεκαετία του ’80, στον κήπο του Ζαππείου (Ζαρντέν), στην πιάτσα, αλλά και στην επαρχία.

“Ενώ ξεκινήσαμε για να καταγράψουμε απλώς την ιστορία των καλιαρντών, στην πορεία συνειδητοποιήσαμε ότι παράλληλα παρακολουθούσαμε και την εξέλιξη της ομοφυλόφιλης ζωής στην Ελλάδα κατά τον εικοστό αιώνα. Προέκυψαν θέματα όπως ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, τα στέκια, τα προβλήματα των ανθρώπων τότε και πώς σταδιακά οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση.
Στο ντοκιμαντέρ συναντάμε θεωρητικούς (ανθρωπολόγους- γλωσσολόγους- συγγραφείς- ποιητές) καθώς και άτομα της πιάτσας με βιωματική γνώση του θέματος».

Μιλούν οι : Ντίνος Χριστιανόπουλος, Νανά, Θανάσης Σκρουμπέλος,
George Le Nonce, Κώστας Κανάκης, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Τέτα, Ηρακλής Δούκας, Γιώργος Τσιτιρίδης, Θωμάς Κοροβίνης, Γιάννης Παλαμιώτης, Φώτης Παπαδόπουλος.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Γρηγόρη Βαλλιανάτο, Κώστα Κανάκη και George Le Nonce (συντονίζει ο Εμμανουήλ Τσιμπίδης)
Θα ακολουθήσει πάρτυ από τους dj Seraphic Deviltry & Trela.
Επιμέλεια: Ιωάννα Κανελλοπούλου
paola 1

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πάολα Ρεβενιώτη
Συνσκηνοθεσία / Κινηματογράφηση: Βαγγέλης Τσάκας, Ελπινίκη Βουτσά, Αλέξανδρος Συνοδινός
Έρευνα: Δημήτρης Πολέμης
Έπαιξαν στα σκετς: Άγγελος, Μανώλης, Μήτσος, Nτίνος

Ακούστηκε το τραγούδι Στο σκοτάδι από τους Selofan

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19.30, ενώ η προβολή θα ξεκινήσει στις 20.30 αυστηρά.

ToDVD των “Καλιαρντών” θα διατίθεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Booze