Κινηματογράφος Παιδί

Τα χρώματα που ψάχνουν τον ζωγράφο

πυργος μπαζαιου 1

Κάποτε, ένας ζωγράφος που ζωγράφιζε έναν πίνακα, για λόγους που κανείς έως τώρα δεν ξέρει, τον άφησε ατελείωτο, κι έτσι ένας πύργος, ανθισμένοι κήποι και ένα απειλητικό δάσος έμειναν ημιτελή.

πυργος μπαζαιου 2

Σε αυτόν τον πίνακα ζουν τρία είδη ηρώων: οι Toupins που είναι ολοκληρωμένοι ζωγραφικά, οι Pafinis στους οποίους λείπουν μερικά χρώματα και οι Reufs που είναι απλά σκίτσα.

Έντονη κόντρα και ανταγωνισμός ξεσπά ανάμεσά τους, όταν ο αρχηγός των Toupins ανακοινώνει ότι ο ζωγράφος δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ και ότι η ομάδα του πρέπει να γίνει αρχηγός του πίνακα. Σε αυτό αντιστέκονται ο Ραμό, η Κλερ, η Λόλα και ο Πλουμ, που ταξιδεύουν έως την άκρη του πίνακα για να βρουν τον ζωγράφο.

πυργος μπαζαιου 4

Αυτή είναι η ιστορία που διηγείται η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων «Le Tableau» ( Ο Πίνακας) σε σκηνοθεσία Jean-François Laguionie που προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 21.30 στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γαλλικός κινηματογράφος για παιδιά».

Σενάριο Anik Le Ray, γραφιστικά Jean Palenstjin, Jean-François Laguionie, Rémi Chayé, Julien Bisaro και φωνές Jessica Monceau, Adrien Larmande, Thierry Jahn. Διάρκεια 76΄.

πυργος μπαζαιου 5