Κινηματογράφος Ντοκιμαντέρ

Στο Φεστιβάλ Karlovy Vary ο «Larry Gus» και ο φίλος του

Το ντοκιμαντέρ «My friend Larry Gus» του Βασίλη Κατσούπη, σε παραγωγή της Heretic, θα συμμετάσχει στο σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, το Karlovy Vary International Film Festival,

στο τμήμα Documentary out of competition, που θα γίνει από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου.

Από την Βέροια και την Αθήνα έως την Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, το “My friend Larry Gus” είναι ένα οδοιπορικό τεσσάρων χρόνων, που εξιστορεί το φλερτ ενός νέου ταλαντούχου μουσικού από τη Βέροια Ημαθίας, με τη μουσική, την ζωή αλλά και το μεγάλο όραμα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του καλύτερου του φίλου.

d96d13be-3c6e-4006-9585-116bf1166b7c

To 2010, η αμερικανική DFA Records, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (LCD Soundsystem, Hot Chip, κ.ά) ανακαλύπτει τον Larry Gus μέσα από το myspace και του ζητά να γράψει ένα άλμπουμ για αυτούς. Ο Παναγιώτης δέχεται την πρόσκληση, εγκαταλείπει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Βαρκελώνη και επιστρέφει στη γενέτειρά του για να αφοσιωθεί στη μουσική του.

Σύνοψη

Τον Μάιο του 2010, ο εικοσιεξάχρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Larry Gus και το βαπτιστικό Παναγιώτης, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα και σε μία ευκαιρία: να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του. Αποφασίζει να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελώνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα album. Ο φίλος του Βασίλης Κατσούπης αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει: την προσπάθεια του Larry Gus, τα πάνω και τα κάτω, φιλικές σχέσεις και απλά κομμάτια καθημερινότητας. Θα τα καταφέρει ο Larry να γίνει αυτό που ήθελε ή θα παραδοθεί στη μοίρα του τραπεζικού υπαλλήλου; Στη διάρκεια τεσσάρων ετών γυρισμάτων, από την Αθήνα ως τη Νέα Υόρκη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο, πολλά άλλαξαν. Και, κάπως μαγικά, πολλά έμειναν ακριβώς ίδια.

My Friend Larry Gus teaser 3 from dipyadeep on Vimeo.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθετη

Ο Βασίλης Κατσούπης (aka dipyadeep) γεννήθηκε στον Βόλο το 1977. Σπούδασε media στην Αγγλία και έκανε Master στην σκηνοθεσία. Μετά τις σπουδές δίδαξε στο νεοσύστατο τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για τρία χρόνια. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής Filmiki Productions στη δημιουργία, σκηνοθεσία και παραγωγή διαφημιστικών ταινιών, ως μέλος της σκηνοθετικής ομάδας the cOre.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης

Παραγωγή: Βασίλης Κατσούπης & Heretic

Παραγωγοί: Βασίλης Κατσούπης, Γιώργος Καρναβάς (Heretic)

Συμπαραγωγοί: Filmiki 235, Oxyzed, Byrd, Filmiki